Nieuws

Duizenden actievoerders verwacht in Nijmegen, Nederland in Verzet 'op visite' bij Bruls

Voorman van Nederland in Verzet Michel Reijinga bij een demonstratie in Arnhem.
Voorman van Nederland in Verzet Michel Reijinga bij een demonstratie in Arnhem. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De actiegroep Nederland in Verzet gaat demonstreren in het centrum van Nijmegen. Onder de slogan ‘op visite bij Bruls, we zijn de leugens zat’ komen actievoerders zondag 28 november in verzet tegen het beleid van het demissionair kabinet.
“Ik verwacht dat er zo’n 2000 tot 5000 mensen gaan demonstreren tegen het totale wanbeleid van het demissionair kabinet, waar Bruls als voorzitter van het Veiligheidsberaad ook onderdeel van is”, vertelt voorman van Nederland in Verzet Michel Reijinga.

Zorgen over de toekomst

Reijinga hoopt met de demonstratie zoveel mogelijk mensen te bereiken die zijn boosheid over de handelwijze van de ministers en staatssecretarissen delen.
“Het doel is de groep te laten groeien, zodat we hopelijk tijdens demonstraties begin volgend jaar met minimaal 100.000 mensen zijn. Volgens mij zijn heel veel mensen tegen het kabinetsbeleid”, aldus Reijinga die niet alleen boos, maar vooral bezorgd is.
“Ik maak me zorgen over de toekomst van mijn kinderen. Onder andere vanwege het coronabeleid en omdat de zorg is vermoord. Maar ik heb ook forse kritiek op hoe er wordt omgegaan met slachtoffers van de toeslagenaffaire en de aardbevingen in Groningen. Het wordt allemaal maar niet opgelost en ondertussen kampen steeds meer mensen met psychische en fysieke problemen", gaat hij verder.

Nederland in Verzet

Nederland in Verzet organiseert al langere tijd demonstraties door heel Nederland. In Gelderland werd eerder dit jaar in Arnhem en Apeldoorn gedemonstreerd. De actiegroep zat ook achter de uit de hand gelopen protestacties op het Museumplein in Amsterdam, die eindigden met een hard optreden door de politie.