Nieuws

Sportscholen hebben al last van QR-code, maar vrezen nieuwe lockdown

sportscholen vrezen nieuwe lockdown
sportscholen vrezen nieuwe lockdown © pixabay.com
RENKUM - Sportscholen geven het aan nog zwaar te hebben. Bij meerdere Gelderse sportscholen zijn er nu al minder leden door corona. Mogelijk komt er nog een 2G-samenleving aan die nog meer klanten gaat kosten, verwachten de sportschoolhouders. "Maar alles beter dan een nieuwe lockdown."
Sportschoolhouder Endo Sjabbens in Renkum begint moeizaam als je hem vraagt hoe het gaat. "Het is al zo lang moeilijk met die corona. Het is door die maatregelen wel wat rustiger geworden. We hadden gehoopt dat er in oktober toch meer aanmeldingen zouden zijn. Maar die bleven grotendeels uit."
Sportschoolhouder Sjabbens vertelt dat hij vreest voor een nieuwe lockdown vanwege corona:
Sportschoolhouders vrezen voor lockdown
"Mensen wachten nu toch even af, he." Volgens Sjabbens vinden sporters het nog onduidelijk en wachten ze liever even de nieuwe maatregelen af voor ze weer gaan beginnen met sporten. Daarnaast zijn er ook bij zijn sportschool leden vertrokken om de QR-controles die ze moeten houden. "Invoering van 2G zal bij ons dus niet zoveel meer uitmaken. Die klanten die nog geen coronavaccinaties hadden gehaald zijn door onze controles toch al vertrokken. Een vervelende zaak, maar we nemen die maatregelen graag voor lief als er geen lockdown komt. Dat zou echt een ramp betekenen."

'Nog meer afzeggingen'

Die angst voor een lockdown zit er ook in bij Sportschool Ten Tije in Apeldoorn. Medewerker Daan maakt zich wel zorgen als 2G wordt ingevoerd. "Dat gaat nog meer afzeggingen opleveren. Juist die mensen die erg zuinig zijn op hun lichaam en dat goed onderhouden in onze sportschool en hier vaak al jaren komen hebben geen behoefte aan het inspuiten van vreemde stoffen. "Aan de andere kant zijn er ook juist mensen die na twee jaar weer terugkomen omdat ze vinden dat het door de QR-controles allemaal veiliger is geworden in de sportschool. Die durven weer meer", aldus Daan.

15 procent afname in Arnhem en Heerde

Ook bij andere sportschoolhouders zoals Everyday Fit in Arnhem en Bijsterbosch in Heerde is het beeld hetzelfde. Vijftien procent afname van leden sinds de QR-controles en nieuwe leden wachten af. De sportscholen verwachten zo goed als geen verdere gevolgen van een 2G maatregel omdat klanten zonder QR toch al moesten stoppen. Ook is er angst voor een nieuwe lockdown: "Dat kan weleens het einde betekenen. En dat terwijl mensen bij ons keihard werken aan hun conditie die ze zo nodig hebben in deze tijd."