Stedendriehoek

Buurman B&B weer naar de rechter: 'Ik moet onderhandelen over mijn gezondheid'

Houtrook kan overlast veroorzaken.
Houtrook kan overlast veroorzaken. © Pixabay
LOCHEM - Aan de soap tussen de eigenaar van een Bed and Breakfast in het buitengebied van Lochem en zijn buurman wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd. De buurman is opnieuw naar de rechter gestapt omdat hij wil dat de gemeente Lochem handhaaft.
In het buitengebied van Lochem zit Bed and Breakfast (B&B) Love Bubbles. Op het terrein van de B&B wordt op verschillende manieren hout gestookt, door middel van een openhaard, een vuurschaal en een houtkachel. Buurman Wilfred Ossewaldt wil dat de gemeente handhaaft. "Het gaat niet alleen om de geur, maar juist om de fijnstof die vrijkomt", zegt Ossewaldt.

Buurman tegenover gemeente

De gemeente laat in een reactie weten dat ze verschillende controles hebben uitgevoerd bij de B&B en dat ze hebben gekeken wat er wordt gestookt. Volgens de gemeente gebruikt de ondernemer goed gedroogd hout, voldoen de rookkanalen en is er tijdens de controles door de gemeente nauwelijks rook- of geuroverlast waargenomen.
Dit staat haaks op wat de buurman zegt: "Ik meet geregeld met betrouwbare apparatuur en daar komen hele andere resultaten uit", zegt hij. "En daarnaast voel ik het ook aan mijn lijf." Tijdens de rechtszaak brak hij naar zeggen toen de rechter concludeerde “U strijdt hier eigenlijk voor uw gezondheid”.
De rechter doet over zes weken uitspraak.

Zie ook: