Nieuws

Ene na andere coronarecord sneuvelt, ook steeds meer kinderen raken besmet

Het aantal positieve tests heeft een recordhoogte bereikt
Het aantal positieve tests heeft een recordhoogte bereikt © ANP
ARNHEM - Met meerdere nieuwe records zal het niemand verbazen: de weekcijfers van het aantal nieuwe coronabesmettingen zijn nog nooit zo hoog geweest. In het hele land steeg het aantal meldingen volgens het RIVM. Onder kinderen van vier tot twaalf jaar is de grootste stijging te zien.
In het Land van Maas en Waal zijn de besmettingscijfers onder kinderen zo hoog dat twee basisscholen dicht zijn gegaan. Het gaat om De Laak in Wamel en De Wijzer in Beneden-Leeuwen. Daar zijn nu volgens de voorzitter van het college van bestuur zo’n 30 tot 40 bevestigde besmettingen.
Bij de GGD was het druk de afgelopen week: ze hebben meer dan een half miljoen mensen getest. Dat is een derde meer dan de week daarvoor. Het percentage positieve tests is ook toegenomen, naar bijna een op de vijf.
In onze provincie was de gemeente Neder-Betuwe de uitschieter de afgelopen week. Daar zijn ongeveer 3100 mensen op de 100.000 positief getest. De gemeente was daarmee in verhouding de grootste stijger de afgelopen week.
Rozendaal doet het nog altijd het beste in verhouding. Daar zijn minder dan 300 inwoners per 100.000 positief getest.
In deze grafiek zie je het verloop van het aantal geregistreerde besmettingen in de provincie Gelderland.

Aantal geregistreerde besmettingen per gemeente

Op deze kaart zie je het aantal geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners op de voorgaande dag.
Klik hier voor de weekcijfers van het aantal besmettingen per gemeente. (Elke dinsdagmiddag bijgewerkt.)

Hoe verloopt het coronavirus in jouw gemeente?

Selecteer hieronder jouw gemeente om het dagelijks verloop van het aantal geregistreerde besmettingen, aantal ziekenhuisopnames en het aantal overledenen te zien.

Aantal ziekenhuisopnames in Gelderland

In deze grafiek zie je het verloop van het aantal ziekenhuisopnames in de provincie Gelderland.
De cijfers van het aantal ziekenhuisopnamen zijn onvolledig. Er zijn (vooralsnog) geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal actuele opnames ligt waarschijnlijk hoger. 

Aantal mensen overleden in Gelderland

In deze grafiek zie je het verloop van het aantal mensen dat is overleden in de provincie Gelderland.
De cijfers van het aantal overledenen zijn onvolledig. Er is geen registratieplicht en er zijn geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal doden ligt waarschijnlijk hoger.

Aantal geregistreerde besmettingen per veiligheidsregio

Op deze kaart zie je het aantal geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners op de voorgaande dag. De cijfers zijn uitgesplitst naar veiligheidsregio. 

Aantal gevaccineerden per gemeente

Op deze kaart vind je per gemeente welk deel van de inwoners volledig is gevaccineerd tegen corona. De cijfers zijn afgerond op hele percentages. In het uitklapmenu kun je selecteren voor welke leeftijdsgroep je cijfers wilt laten zien: iedereen van 12 jaar en ouder, voor iedereen van 18 jaar en ouder of voor de leeftijdsgroep van 12 tot en met 17 jaar. De cijfers worden elke woensdag aan het eind van de middag bijgewerkt.