Nieuws

Patiënt bedreigt ziekenhuispersoneel met schaar, politie lost waarschuwingsschot

De politie heeft een waarschuwingsschot gelost.
De politie heeft een waarschuwingsschot gelost. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De politie heeft een waarschuwingsschot gelost bij het ziekenhuis SKB Winterswijk. Een patiënt bedreigde het personeel en de beveiliging met een schaar.
Volgens de politie vertoonde de patiënt 'zorgwekkend gedrag'. De patiënt liep met een schaar in de centrale hal van het ziekenhuis, waarbij hij personeel en andere mensen bedreigde. Dat meldt mediapartner REGIO8.
Agenten zouden geprobeerd hebben om hem met pepperspray onder controle te krijgen. “Toen hield hij zijn wapen vast en rende hij naar buiten”, zegt een politiewoordvoerder. “Daar probeerden collega's hem weer te pepperen, maar hij hield de schaar maar in zijn hand. Een waarschuwingsschot was de trigger om hem los te laten.”
"Inmiddels is alles weer rustig en wordt hij behandeld", schrijft de politie op Twitter. De man is niet aangehouden, maar weer opgenomen als patiënt.

Erger voorkomen

Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt dat het gaat om een patiënt die al in het ziekenhuis was opgenomen. Meer kan ze daar in verband met de privacy niet over zeggen: "Het voorval is nabesproken met het personeel, want het kan echt wel indruk maken en angstig zijn. Maar door adequaat handelen hebben we erger kunnen voorkomen." Ze adviseert andere patiënten die getuigen waren van het voorval om zelf met slachtofferhulp contact op te nemen.