Nieuws

12 jaar cel geëist tegen Arnhemmer die nieuwe partner van ex doodstak

Op 9 mei raakt het slachtoffer zwaargewond, later overlijdt hij aan zijn verwondingen.
Op 9 mei raakt het slachtoffer zwaargewond, later overlijdt hij aan zijn verwondingen. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De 24-jarige Arnhemmer die wordt verdacht van het doodsteken van de nieuwe partner van zijn ex heeft 12 jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen. De man zou op 9 mei naar de woning van zijn ex in de Dragonstraat zijn gegaan, waarop hij de 27-jarige partner uit Doesburg dodelijk verwondde.
De officier van justitie geeft aan dat er in deze zaak sprake is van doodslag en geen moord. Er was geen kalm beraad, maar het was een gemoedsopwelling. Bovendien wist het slachtoffer niet dat de partner van de ex aanwezig was in de woning van haar ex.
Van doodslag is wel sprake: "Verdachte heeft op brute wijze het slachtoffer om het leven gebracht door hem in de buik te steken." Er was geen dreigende situatie, waarin de verdachte mocht steken.
De verdachte is onderzocht door deskundigen, zij zeggen dat tbs-behandeling niet nodig is. Toch moet de 24-jarige Arnhemmer volgens hen wel in therapie.

'Zwart voor de ogen'

De Arnhemmer is in beschonken toestand naar de woning van zijn ex gegaan. "Ik was niet helemaal helder", verklaarde hij vandaag in de rechtbank. Hij zegt tegen de rechter dat hij wilde praten. Nadat hij door zijn ex-partner is binnengelaten ziet hij daar de nieuwe vriend staan. De verdachte is op het slachtoffer afgelopen: "Het werd zwart voor mijn ogen."
De man verklaart dat hij zich vanaf dat moment niets meer kan herinneren. Hij kan niet zeggen hoe hij aan het mes is gekomen waarmee hij het slachtoffer gestoken heeft. Volgens getuigen heeft de verdachte een mes uit de keukenlade gepakt.

'Ik sprong ertussen'

De vriendin van het slachtoffer heeft gebruik gemaakt van haar spreekrecht door haar advocaat een brief voor te laten lezen. "Wat een mooie dag moest worden, werd een horrorfilm. Ik sprong er nog tussen, in de hoop dat je mij zou pakken. Toen de arts het mij zei, kon ik het niet geloven. Ik moest hem loslaten. (...) Ik hoop dat je je straf krijgt, omdat je de levens van heel veel mensen op de kop hebt gezet."

'Gebroken moederhart'

Ook de moeder van het slachtoffer sprak tijdens de zitting. Ze was in tranen: "Ik vertel jou dit vanuit een gebroken moederhart. Ik heb veel pijn door wat jij kapot hebt gemaakt bij het kindje en zijn moeder. Alles heb jij kapotgemaakt. Zolang ik leef, leef ik met heel veel pijn en verdriet. Je hebt mijn leven verwoest. Dit heeft mijn zoon niet verdiend."