Nieuws

Basisscholen dicht na tientallen coronabesmettingen

Twee basisscholen dicht na coronabesmettingen
Twee basisscholen dicht na coronabesmettingen © Pixabay
WAMEL - Twee basisscholen in het Land van Maas en Waal zitten sinds vandaag dicht in verband met het hoge aantal coronabesmettingen. Het gaat om De Laak in Wamel en De Wijzer in Beneden-Leeuwen. Door besmettingen bij bso's in Beuningen zitten nog meer kinderen thuis.
Volgens de overkoepelende scholenorganisatie Groeisaam Primair Onderwijs hebben in het Land van Maas en Waal naar schatting rond de 500 leerlingen nu weer thuisonderwijs. Het aantal besmettingen op de twee gesloten scholen liep hard op, vertelt voorzitter van het college van bestuur Lia van Meegen aan Omroep Gelderland.
Van Meegen spreekt van 30 tot 40 vastgestelde besmettingen op de scholen. Het werkelijke aantal kan mogelijk nog hoger liggen en er zijn nog testuitslagen onderweg. In het weekend waren er al veel meldingen van besmettingen en maandag kwamen er steeds meer meldingen bij. Maandag viel na advies van de GGD het besluit de twee scholen dicht te houden.

Met voorrang testen leraren bijna niet meer mogelijk

De meeste besmettingen zijn bij kinderen, maar ook bij het personeel. Volgens Van Meegen loopt de voorrangsregeling voor het testen van onderwijzend personeel snel vol. "We moeten voor 10 uur 's ochtends bellen om dezelfde dag terecht te kunnen. Een collega belde om kwart voor acht naar het nummer, maar toen zat de voorrangsregeling al vol. Die kon nog naar Goes of naar Vlissingen", vertelt Van Meegen.
De twee scholen in Wamel en Beneden-Leeuwen blijven nog zeker tot eind van deze week dicht.