Nieuws

Van Suzan & Freek tot Frank Boeijen: dit zijn onze favorieten voor de Gelderse Top 100

Maarten Daam en Eric van den Berg weten wel waar zij op stemmen.
Maarten Daam en Eric van den Berg weten wel waar zij op stemmen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Wie is jouw favoriete Gelderse artiest? Vanaf nu kan je weer stemmen voor De Gelderse Top 100. Als je nog niet weet op wie je moet stemmen, helpen onze radiopresentatoren Eric van den Berg en Maarten Daam je vast op weg.
De Gelderse Top 100 wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgezonden op Radio Gelderland en is ook dit jaar weer te horen op oudejaarsdag. Presentatoren Maarten Daam en Eric van den Berg steggelden bij de opening al meteen over hun favoriete liedje.
Eric: "Ik gun het Boh Foi Toch! De band is al meer dan dertig jaar toonaangevend in het dialect. Het hoort zo bij de Achterhoekse cultuur. 'Beernd van Kuperi-j' staat al 15 jaar hoog in de lijst. Een paar keer streden ze mee om plek één, maar telkens haalden ze het net niet!"

In de kroeg

Maarten kies voor een zanger met een waanzinnige stem: "Ik ga voor 'Best Lookin' Lady' van Clemens van de Ven. Uit mijn geboortestad Nijmegen, dat schept toch een band. En goed voor mooie herinneringen - ik heb het met vrienden geregeld ontzettend naar mijn zin gehad bij optredens van Clemens in de kroeg."
Dit zijn de favoriete nummers van Omroep Gelderland:
Vorig jaar stond Dick van Altena op de eerste plaats, met zijn nummer 'Die arm om mijn schouder'. Staat de zanger uit Oosterhout oudejaarsdag weer bovenaan? Of wordt het stokje doorgegeven aan Suzan & Freek, Frank Boeijen, Rolf Sanchez of misschien wel Frans Duijts?
Via degeldersetop100.nl kan je een eigen top 3 samenstellen met je favoriete Gelderse artiesten. Stemmen kan tot 15 december 15.15 uur. De Gelderse Top 100 is op 31 december van 08.00 tot 18.00 uur te horen op Radio Gelderland.