Nieuws

Christiaan knipt mensen die geen geld hebben voor de kapper

Kapper Christiaan Roverts geeft Antoine Spall weer een frisse coupe.
Kapper Christiaan Roverts geeft Antoine Spall weer een frisse coupe. © REGIO8
DOETINCHEM - Kapper Christiaan Roverts zet zijn nieuwe mobiele kapperswagen De Gulde Krul op vrijdagen in om minima bij Stichting Mini Manna in Doetinchem een gratis knipbeurt te geven. Antoine Spall was de eerste klant die plaats mocht nemen in de stoel, tot zijn eigen vreugde.
Spall leeft op een weekbudget. Iedere knipbeurt is een hap uit dat budget, dus als hij naar de kapper wil, moet hij daar geld voor opzij leggen. "Dan spaar je een aantal weken het restant van je weekgeld op. Dit is dus ideaal", zegt hij tegen REGIO8.
Kijk hoe Spall in de kappersstoel plaatsneemt:
Stichting Mini Manna, met locaties in Ulft, Doetinchem en Winterswijk, helpt minima onder meer aan goedkope boodschappen. Ook het hebben van een strak kapsel kan volgens directeur Steven Kroon veel betekenen: "Als je haar goed zit, kom je makkelijker ergens binnen. Het is goed voor je zelfvertrouwen en voor je zelfbeeld, en dat helpt je verder in het leven."
Kapper Roverts slaat met de gratis knipbeurt twee vliegen in één klap. Hij vindt het fijn om de minima een helpende hand te bieden, zegt hij, en op deze manier krijgt hij als startend ondernemer direct wat naamsbekendheid.
Tot Kerst komt hij elke vrijdag langs bij de Mini Manna. De organisatie staat vier- tot vijfhonderd gezinnen bij en dus lijkt er voldoende vraag te zijn. "Ik heb al een lijst gemaakt van mensen die graag geholpen willen worden", aldus Spall. "We zitten nu al aan vijf, dus er is ontzettend veel behoefte aan. Zeker voor de feestdagen."