Nieuws

Hardlopers maken er een feestje van, of de Zevenheuvelenloop nu doorgaat of niet

Lopers trainen voor de Zevenheuvelenloop.
Lopers trainen voor de Zevenheuvelenloop. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - Door de nieuwe coronamaatregelen is er qua evenementen een hoop onzeker. Dat geldt ook voor de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Voor deelnemers betekent dus dat zij moeten trainen voor een wedstrijd waarvan ze niet zeker weten of die doorgaat. "Ook al gaat het niet door, dan maken we er alsnog een feestje van."
In alle vroegte wordt er al druk getraind in de bossen van Groesbeek. Lopers oefenen er voor de Zevenheuvelenloop. Een loop waar volgend weekend, verspreid over twee dagen, in totaal 30.000 mensen aan deelnemen. De organisatie gaat er vooralsnog vanuit dat de loop door kan gaan. Alleen de Veiligheidsregio en de gemeente kunnen nog roet in het eten gooien.

Geen domper

Léon Nillessen is hardlooptrainer en bereidt zijn groep alsnog voor op de loop. "Twee maanden geleden zijn we met de training hiervoor begonnen", vertelt hij. Eerlijk bekent hij dat het geen domper is als de loop toch niet door kan gaan. "De mensen in mijn groep doen het vooral voor het totaalplaatje."
Het was vandaag flink druk in de bossen van Groesbeek:
Ondanks onzekerheid wordt er toch getraind voor de Zevenheuvelenloop
Peter Paul van Minnen traint voor de Zevenheuvelenloop en is zelfs verhuisd naar Groesbeek omdat hij het zo'n mooi gebied vindt. "Ik heb dit keer een thuiswedstrijd, dus ik ben extra blij dat het doorgaat, zodat ik mijn 15 kilometer kan lopen."
Mocht de tocht worden afgelast, dan zal Léon met een klein groepje alsnog gaan lopen. "Het staat toch in je agenda geblokt, dan is het ook zonde om niets er mee te doen", besluit hij.