Nieuws

De knop ging razendsnel om bij Huntenpop: 'Het was kunst- en vliegwerk'

John Haverdil van Huntenpop kan nog lachen.
John Haverdil van Huntenpop kan nog lachen. © Omroep Gelderland
ULFT - Het zit ze niet mee, de organisatoren en fans van Huntenpop in Ulft. Al twee jaar gaat het festival buiten op het terrein van het Dru-Park niet door vanwege de coronamaatregelen. Dit weekend was er na veel wikken en wegen een indoorversie van het popfestival in de SSP-Hal gepland, maar door de nieuwe maatregelen kan die maar gedeeltelijk doorgaan.
"Ik kan je vertellen dat de stemming gisteren niet optimaal was", zegt John Haverdil van Huntenpop. Vrijdag was de eerste dag van het festival, met een Oktoberfest in de SSP-Hal. Zaterdag zouden vanaf 15.00 tot middernacht verschillende bands optreden, en zondag moest een mooie dag worden voor families. Maar door de nieuwe coronamaatregelen die zaterdagavond ingaan, dreigde een flink deel van het evenement niet door te kunnen gaan.

Omdenken

"Toch hebben we heel gauw de knop om kunnen zetten", vervolgt Haverdil. "We hebben tegen elkaar gezegd: wat kan dan wel. Omdenken dus." De hele line-up werd omgegooid en de vrijwilligers opnieuw ingedeeld. "Het was wat kunst- en vliegwerk, maar het is gelukt. We hebben alles achter elkaar gepropt, tussen 12.00 en 18.00 uur."
De knop ging razendsnel om bij Huntenpop: 'Het was kunst- en vliegwerk'
Een van de bands zegde af, maar de anderen konden zich aanpassen aan de nieuwe tijden. Het publiek was makkelijk te informeren via de e-mail. De zondag is geschrapt, de organisatie durfde dat niet aan.

Beter iets dan niets

Het publiek dat vanaf 12.00 uur langzaam binnenstroomt, is blij dat ze toch van de muziek kunnen genieten vandaag. "Ik vind het een mooie oplossing zo", zegt een man die samen met zijn vrouw het eerste biertje achterover slaat. "Je moet toch wat, prima zo, beter iets dan niets." Zijn vrouw vult aan: "Ja, net wat mijn man ook zegt: een prima oplossing. We gaan ervoor."
Ook al is het allemaal niet ideaal, Haverdil is ook tevreden met de oplossing voor zaterdag, dan kan er tenminste nog iets doorgaan. "Laten we er van genieten, zolang het kan." Volgens de organisatie van Huntenpop kost het allemaal een hoop geld, hoewel nog niet duidelijk is hoe groot de schade uiteindelijk zal zijn. Haverdil: "Een driedaags feest kost ongeveer een ton, dus reken maar uit."