Nieuws

Veel te druk bij Sinterklaasintocht Harderwijk, organisatie grijpt in

De intocht van Sinterklaas is tijdelijk stilgelegd.
De intocht van Sinterklaas is tijdelijk stilgelegd. © ANP
HARDERWIJK - De Sinterklaasintocht in Harderwijk is zaterdag gaandeweg de intocht aangepast en ingekort, omdat het te druk werd. Sinterklaas zou in Harderwijk naar meerdere locaties gaan, zodat het aantal bezoekers gespreid kon worden, maar desondanks waren er te veel mensen.
Vrijdag bracht het organiserend comité op het laatste moment nog wijzigingen aan in de planning, in samenspraak met de gemeente. Toen de intocht - een rijtoer door de stad tussen 11.00 en 13.00 uur - zaterdag eenmaal gaande was, zag het organiserend comité dat het toch te druk werd.
Koos Vos zegt namens het organiserend comité in Harderwijk dat de bezoekers te veel stil bleven staan en bleven wachten op één locatie. "Dat maakte het gezellig druk", zegt hij. "Maar dat lange wachten en stilstaan wilden we nu juist voorkomen. We wilden de randjes niet opzoeken, daarom hebben we besloten het aan te passen."
De organisatie heeft Sinterklaas naar een andere locatie gebracht en de activiteiten daar voortgezet, legt Vos uit. "En nu hebben we besloten de activiteiten ook iets eerder te beëindigen dan gepland."