Nieuws

Dit zijn de genomineerden van de BuitenGewoon Filmwedstrijd

Bron: BuitenGewoon
Bron: BuitenGewoon © BuitenGewoon
ARNHEM - Samen met jou startten we dit jaar de zoektocht naar de mooiste films over de Gelderse natuur. Na tientallen prachtige inzendingen, verdeeld over drie categorieën, maakt BuitenGewoon nu de kanshebbers bekend. Laat ook jouw stem gelden en bepaal wie er met de prijzen vandoor gaat.
Indrukwekkende films en video’s over de paarse heide, wilde zwijnen, vossen, de vier seizoenen, allemaal passeerden ze de revue. Samen lieten ze de schoonheid en de veelzijdigheid van de Gelderse natuur zien. Na het bekijken van alle inzendingen heeft de jury nu haar keuzes gemaakt en maken we alle genomineerden bekend.

Stem mee

In de categorie ‘Mobiel’ bepaal jij van BuitenGewoon wie er met winst vandoor gaat. De jury heeft een selectie gemaakt van de vijf meest indrukwekkende inzendingen die zijn gefilmd met een mobiele telefoon. Hier bekijk je de 5 finalisten en stem op jouw favoriet. Stemmen op de kanshebbers van de categorie ‘Mobiel’ kan tot 26 november om 12.00 uur.

Kort

In de categorie 'Kort' zochten we de mooiste films met een maximale lengte van 1.30 minuut. De onderstaande drie films zijn door de jury genomineerd:
De otter - Jos van Zijl
Timelapse Gelderse Luchten - Chris Biesheuvel
Hoornaar & Atalanta - Dennis Le Roux

Lang

In de categorie 'Lang' zochten we de mooiste films met een maximale lengte van vier minuten. De onderstaande drie films zijn door de jury genomineerd:
De bever - Jos van Zijl
Ruimte voor de rivier - Nick Jansen
Heide Wolfheze - René Erwich

Jury

De driekoppige jury van de wedstrijd bestaat uit filmmaker Luc Enting (WILD), meteoroloog en bioloog Margot Ribberink en natuurcameraman Dick Harrewijn (WILD, Silence of the Tides). Samen gingen zij in conclaaf om te bepalen welke inzendingen eruit sprongen. Tijdens de uitreiking van de BuitenGewoon Filmwedstrijd maken zij de winnaars van de drie categorieën bekend.
De uitreiking van de BuitenGewoon Filmwedstrijd vindt plaats tijdens een livestream op zaterdag 27 november om 14.30 uur vanuit het Focus Filmtheater in Arnhem. Om 17.20 uur is er een speciale uitzending van BuitenGewoon te zien bij TV Gelderland. Meer lezen over de Filmwedstrijd doe je hier.