Nieuws

Fan van Audrey Hepburn? Dan zijn deze plakboeken echt iets voor jou

Mevrouw Schotman hoopt iemand anders blij te maken met haar Audrey Hepburn-verzameling.
Mevrouw Schotman hoopt iemand anders blij te maken met haar Audrey Hepburn-verzameling. © Omroep Gelderland
HUISSEN - Mevrouw Schotman uit Huissen verzamelde in de jaren zestig en zeventig alles wat ze tegenkwam van Audrey Hepburn. Nu zoekt ze een goede bestemming voor haar plakboeken, vol foto's en artikelen.
Audrey Hepburn woonde tijdens de oorlogsjaren in Arnhem en Velp en zat op ballet. Op de knipsels in het plakboek heeft de actrice haar tijd in Gelderland al lang achter zich gelaten en is ze een beroemd actrice. Als echte fan bezocht mevrouw Schotman films als My Fair Lady en Breakfast at Tiffany's en plakte ze ook de bioscoopkaartjes in.
Kijk naar de verzameling van mevrouw Schotman:
Audrey Hepburn herleeft in plakboeken
"Zoals ze er uitzag en hoe ze zich kleedde, dat sprak me erg aan. Als ik ergens een foto van haar tegenkwam, kocht ik die en plakte 'm in", zegt mevrouw Schotman. De bomvolle plakboeken mogen nu naar een liefhebber. "Audrey is er niet meer en ik kan niet alles bewaren."
De actrice ligt begraven in Zwitserland, maar in zowel Arnhem als Velp staat een standbeeld als herinnering.
Is Audrey Hepburn nog steeds jouw favoriete actrice en ben je geïnteresseerd in de plakboeken? Ga naar gelderlandhelpt.nl en laat een bericht achter.
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: