Nieuws

Operatieassistent Marja gaat weer naar WK bowlen

Operatieassistent Marja van Dijk uit Duiven op de bowlingbaan.
Operatieassistent Marja van Dijk uit Duiven op de bowlingbaan. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Operatieassistent Marja van Dijk uit Duiven verruilt weer even haar OK-outfit voor haar bowlingtenue. Ze vliegt half november naar Dubai om daar mee te doen aan de wereldkampioenschappen bowlen voor 50-plussers.
Nederlandse veteranen bowlers, onder wie Van Dijk, doen mee aan de IBF Masters World Championschip 2021 in de Verenigde Arabische Emiraten.
Bekijk hier hoe Marja zich voorbereid op de WK:
Operatieassistent Marja gaat weer naar WK bowlen

Geen huwelijksdag vieren

De Duivense had haar vakantie al eerder gepland vanwege de verjaardag van haar man en haar trouwdag. Anders had ze niet mee kunnen gaan naar Dubai.
Als operatieassistent in het ziekenhuis is ze door de coronapandemie nog steeds hard nodig. "Sommige collega's worden nu op de intensive care extra ingezet vanwege de druk op de zorg."
Ze noemt het een 'geluk' dat ze al vrij had gevraagd en nu kan strijden om een mooie plek in Dubai bij de wereldkampioenschappen. "Ik hoop dat ik in de top 35 sta, de vorige keer zat ik bij de beste vijftig."

Teamlid heeft corona

In totaal doen er 38 landen mee aan de WK. De Nederlandse ploeg reist af naar Dubai met een dames- en herenteam bestaande uit elk vier spelers. Ruim 250 atleten zullen om de medailles strijden in de singles, de dubbels, de teams en de mixed teams.
Het Nederlandse team heeft overigens pech, want één van de vrouwelijke deelnemers heeft corona. Het is afwachten of zij mee kan, anders wordt een reservespeler ingevlogen. "Voorafgaand aan ons vertrek zal mijn teamgenoot getest worden op corona, dus dat is spannend en afwachten", benadrukt Marja.
Verder legt ze uit dat ook in Dubai coronamaatregelen gelden. "We gaan de eerste dag in quarantaine en na een coronatest mogen we pas de baan op."
Sinds 2013 worden de wereldkampioenschappen voor veteranen om de twee jaar gehouden. Het was nog maar de vraag vanwege de covid-19-pandemie of het kampioenschap door kon gaan. In juli is besloten de internationale bowlingwedstrijden te organiseren. Vervolgens konden de Nederlandse spelers zich in allerijl in augustus tijdens de Nederlandse kampioenschappen plaatsen voor de WK.
Nederland heeft tot nu toe nog geen medailles gewonnen op de WK. De Amerikanen zijn ook dit keer weer favoriet.