Instellingen

Spellenmaker Michiel is een prijs rijker, maar honderden euro's armer

Michiel de Wit (l.) op het Spellenspektakel.
Michiel de Wit (l.) op het Spellenspektakel. © Michiel de Wit.
NIJMEGEN - Verdwenen, weg, gejat. Dat was het zuurverdiende geld van de Nijmeegse spelletjesmaker Michiel de Wit zondag na afloop van het Spellenspektakel in Utrecht. En die beurs begon nog zo mooi: hij won de prijs voor het Spel van het Jaar.
Het evenement Spellenspektakel in de Jaarbeurs staat bol van spellen in alle soorten en maten. Michiel de Wit bracht er de spellen van zijn onderneming Gam'inBIZ met succes aan de man. "Het was een druk weekend, met heel veel gesprekken met belangstellenden. Vrijdag wonnen we een prijs voor ons spel CuBirds, dat was helemaal te gek. Dat hielp wel in de gesprekken", zegt Michiel, die zijn spelletjesuitgeverij twee jaar geleden begon.
Alles loopt gesmeerd, tot zondagavond. De beurs loopt ten einde en dus zet Michiel alvast wat spullen in de auto, plús de kas met daarin de dagopbrengst. "Ik was echt moe van het gepraat en wilde gewoon lekker naar huis. Maar tóch ben ik eerst wat gaan eten om de beurs samen leuk af te sluiten."
De ingeslagen ruit verraadt een autoinbraak

Scherven

Dat voornemen valt in het water als Michiel terugkomt bij zijn auto. De glasscherven verraden de diefstal van de kas met daarin zijn geld. "Ik wilde eigenlijk vooral in mijn bed stappen, maar dat moest dus nog even wachten."
De dagopbrengst van 400 euro is verdwenen, maar Michiel prijst zich gelukkig dat de meeste klanten hun aankoop per pin betaalden. "Maar die 400 euro staat wel gelijk aan de hele winst van het weekend. Die is dus weg."

Bewakingsbeelden

Van de organisatie krijgt Michiel te horen dat er bewakingsbeelden zijn. Die kan hij binnenkort bij de politie bekijken, al heeft hij niet veel hoop dat de daders worden gepakt. "Alhoewel, er kwamen wat meldingen van verdachte figuren op de beurs, dus wie weet zijn er meer beelden."

Warm gebaar

Inmiddels zijn spelletjesliefhebbers samen met de organisatie van de beurs een doneeractie gestart in de hoop geld in te zamelen voor Michiel. "Dat laat goed zien hoe gemoedelijk en vriendschappelijk de spellenwereld is", zegt Michiel. Het warme gebaar, plus de titel Spel van het Jaar voor CuBirds, hielpen de Nijmegenaar naar eigen zeggen snel over het chagrijn heen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!