Nieuws

Paasspektakel The Passion volgend jaar vanuit Doetinchem

Burgemeester Mark Boumans en wethouder Hans Dales bij het kenmerkende witte kruis van The Passion.
Burgemeester Mark Boumans en wethouder Hans Dales bij het kenmerkende witte kruis van The Passion. © ANP
DOETINCHEM - The Passion vindt volgend jaar plaats in Doetinchem. Dat heeft de KRO-NCRV maandag bekendgemaakt. Bij het muzikale paasevenement is geen publiek welkom.
The Passion wordt op 14 april, Witte Donderdag, gehouden in het centrum van Doetinchem. Net als vorig jaar in Roermond gaat het om een live-uitzending zonder publiek. Vanwege de coronamaatregelen is het te onzeker om in te zetten op een evenement met duizenden toeschouwers, aldus de organisator.

'Bruisende stad'

Burgemeester Mark Boumans is blij dat The Passion vanuit de binnenstad van Doetinchem wordt uitgezonden. “Achterhoekers zijn van nature bescheiden mensen. Toch mogen we ongelooflijk trots zijn op onze innovatieve stad en fraaie groene regio waar alles prima voor elkaar is”, reageert hij. Hij wil de rest van Nederland graag kennis laten maken met ‘de bruisende stad’ en ‘noaberschap’.
De KRO-NCRV zegt 'stad en platteland' bij elkaar te willen brengen tijdens de komende Passion. Wie onderdeel zijn van de cast, wordt begin volgend jaar bekend.