Achterhoek / Arnhem en omstreken

Wéér geen treinen tussen Utrecht en Arnhem, door personeelstekort én een defect

Er zijn te weinig verkeersleiders, aldus ProRail.
Er zijn te weinig verkeersleiders, aldus ProRail. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Opnieuw rijden er geen treinen tussen Arnhem en Utrecht, maar dit keer is er naast het personeelstekort ook een probleem met het spoor.
Door een tekort aan treinverkeersleiders zijn er al de hele week problemen op het traject. Dat komt volgens ProRail omdat verkeersleiders expliciete kennis moeten hebben van een traject. Dat probleem speelt zondagochtend overigens ook.

Hars

Maar daarnaast is er nu ook een defect, er is een spoorstaafbreuk. Die spoorstaven zijn wel veertig meter lang en zijn ingegoten met hars. Door allerlei oorzaken kan de aannemer pas in de nacht van zaterdag op zondag beginnen: vermoedelijk gaat de vervanging tussen de twaalf en zestien uur duren.
ProRail hoopt zondagmiddag klaar te zijn, maar dan kan er wel maar over één spoor worden gereden. De hars moet nog uitharden. Een woordvoerder van de spoorbeheerder zegt dat de dienstregeling zondagmiddag dus weer opgestart kan worden. Hoe laat dat precies het geval is, is nog niet duidelijk. Tot die tijd worden er door NS bussen ingezet.