Nieuws

Politie doorzoekt vijver in straat van dodelijke schietpartij Apeldoorn

De politie zoekt met magneten in de vijver.
De politie zoekt met magneten in de vijver. © Luciano de Graaf
APELDOORN - De politie zoekt zaterdag met magneten in een vijver aan de Kervelstraat in Apeldoorn. De vijver is niet ver van de woning waar vorige week de 41-jarige Michel Zuman werd neergeschoten.
Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen is volgens een videocorrespondent ter plaatse gekomen. De vijver ligt op de vermoedelijke vluchtroute van de dader, die ook in het programma Opsporing Verzocht aan bod kwam. De politie wil niets zeggen over de zoektocht in de vijver en kan niet bevestigen dat het een verband heeft met de moord op Zuman.

Vluchtroute

In die moordzaak is het nog niet duidelijk of er sprake is van één of meerdere daders. Duidelijk is wel dat een donker geklede man na de schietpartij op de vlucht sloeg richting de Deventerstraat. De vijver waarin gezocht wordt ligt tussen de Kervelstraat en de Deventerstraat. Daar is hij vermoedelijk in een auto gestapt, die ter hoogte van de bushalte klaarstond. “Het is onduidelijk of hij zelf heeft gereden of dat iemand hem heeft opgewacht achter het stuur.”

Vergissing

Zuman kwam vorige week om bij een schietpartij in Apeldoorn. De politie houdt er rekening mee dat hij mogelijk slachtoffer is geworden van een vergismoord, zo bleek uit het tv-programma Opsporing Verzocht.