ZWOLLE

Feestvereniging Zwolle wil permanent gebouw op feestterrein 't Strootman

't Strootman in Zwolle.
't Strootman in Zwolle. © Omroep Gelderland
GROENLO - Feestvereniging Zwolle wil op feestterrein 't Strootman, aan de rand van de kern van de buurtschap in Oost Gelre, een permanent gebouw van ongeveer 215 vierkante meter. Dat gebouw moet dienst doen als opslagruimte, kassa, entree, toilet en garderobe tijdens evenementen.
Hoewel wethouder Marieke Frank een negatief ambtelijk advies kreeg, omdat het gebouw qua omvang en uitstraling niet zou passen op 't Strootman, staat ze positief tegenover het verzoek. Oost Gelre is een evenementengemeente, stelt de wethouder. Bovendien wordt er tussen gemeente en Feestvereniging Zwolle grond uitgeruild om een fietspad naast het feestterrein te verleggen en dat betekent qua onderhoud een financiële meevaller voor Oost Gelre.
Daarom wil het college 'graag meewerken' en bijkomend voordeel is dat er een aantal oude containers en een gebouwtje, die er nu staan, na de realisatie van het nieuwe gebouw verdwijnen. Het is niet de bedoeling dat er horeca komt in het gebouw. Zwolle heeft een dorpshuis, in de school in de kern van de buurtschap.