nieuws

Zangeres Merel Geerdink opent de stemmaand van De Gelderse Top 100

De bijna 15-jarige zangeres Merel Geerdink heeft vandaag om 15.15 uur de stemmaand De Gelderse Top 100 geopend. Het muzikale festijn wordt dit jaar voor de 15e keer georganiseerd op Radio Gelderland en is te horen op oudejaarsdag. Welke artiesten mogen niet ontbreken? En wie gaat er dit jaar met de Gelderse Top 100 award vandoor? Dat bepaalt het publiek! Stemmen kan nu via degeldersetop100.nl.
De Gelderse Top 100 wordt dit jaar georganiseerd op de laatste dag van het jaar. Het wordt gegarandeerd een van de gezelligste dagen van 2021, vol met oliebollen, kniepertjes, champagne en carbid schieten. Ook gaan onze verslaggevers de provincie in om te ontdekken hoe Gelderland het jaar afsluit.

Gelderse artiesten

Vorig jaar stond Dick van Altena op de eerste plaats, met zijn nummer 'Die arm om mijn schouder'. Staat de zanger uit Oosterhout oudejaarsdag weer bovenaan? Of wordt het stokje doorgegeven aan Suzan & Freek, Rolf Sanchez of misschien wel Frans Duijts?
Naast deze grote namen zullen ook de 'gouwe ouwe' artiesten ruimschoot vertegenwoordigd zijn. Hank the Knife & The Jets, Normaal, Hans de Booy, Gradus van Nimwegen, Toontje Lager en Long Tall Ernie & The Shakers ontbreken namelijk zelden in de lijst.

Nieuw talent

De Gelderse Top 100 is ook de plek waar je kennis maakt met nieuw Gelders talent, zoals Sterre Koning uit Zutphen, Laura van Kaam uit Dinxperlo, Rose May uit Putten, JEF and the Pennies from Heaven uit Nijmegen en en dus ook Merel Geerdink uit Winterswijk. Ze hoopt op een mooie plek in de stemlijst te eindigen: “Mijn nummer 'Dan zie ik jou weer' is ook te kiezen en ik hoop natuurlijk dat ik hoger kom dan plek 15.”
Via degeldersetop100.nl kan het publiek een eigen top 3 samenstellen met hun favoriete Gelderse artiesten. Stemmen kan van 15 november 15.15 uur tot 15 december 15.15 uur.
De Gelderse Top 100 is op 31 december van 08.00 tot 18.00 uur te horen op Radio Gelderland. Benieuwd op welke zender Radio Gelderland te vinden is? Check dan de kanaalwijzer.