APELDOORN

Michel Zuman (41) uit Apeldoorn mogelijk slachtoffer van vergismoord

De politie houdt er rekening mee dat Michel Zuman slachtoffer werd van een vergismoord.
De politie houdt er rekening mee dat Michel Zuman slachtoffer werd van een vergismoord. © Luciano de Graaf
APELDOORN - De man die vorige week omkwam bij de schietpartij in Apeldoorn is mogelijk slachtoffer van een vergismoord. Dat is een scenario waar de politie rekening mee houdt, zo bleek dinsdagavond uit het tv-programma Opsporing Verzocht.
Bij de schietpartij kwam de 41-jarige Apeldoorner Michel Zuman om het leven. Hij was een van de bewoners van het huurpand aan de Kervelstraat.
De politie tast nog in het duister over de aanleiding en achtergrond van de schietpartij. Het onderzoek is volgens een woordvoerder complex, omdat het bewuste pand is opgedeeld in meerdere kamers die verhuurd worden.
In Opsporing Verzocht werd uitgebreid aandacht besteed aan de dodelijke schietpartij:
“We weten niet zeker of de schoten ook daadwerkelijk voor Michel Zuman bedoeld waren. Het kan een gerichte aanslag op hem zijn geweest, maar misschien waren de schoten bedoeld voor andere bewoners van het pand. Of de eigenaar of de beheerder ervan. Maar misschien is er zelfs per vergissing op het pand geschoten”, aldus een politiewoordvoerder.

Dader op de vlucht

De politie weet ook nog niet of er sprake was van één of meerdere daders. Duidelijk is wel dat een donker geklede man na de schietpartij op de vlucht sloeg richting de Deventerstraat. Daar is hij vermoedelijk in een auto gestapt, die daar ter hoogte van de bushalte klaarstond. “Het is onduidelijk of hij zelf heeft gereden of dat iemand hem heeft opgewacht achter het stuur.”
De politie roept iedereen die vorige week in de nacht van woensdag op donderdag iets gezien hebben in de omgeving zich te melden. De woordvoerder zegt de 'geruchten' dat er in het pand drugs werd gedeald te kennen. “Maar we zijn vooral nog op zoek naar concrete informatie over de aanleiding en achtergrond van deze schietpartij en voor wie deze bedoeld was”, aldus de woordvoerder.

Zie ook: