ARNHEM

80-plussers in december aan de beurt voor boosterprik

De eerste mensen kunnen in december een boosterprik halen.
De eerste mensen kunnen in december een boosterprik halen. © ANP
ARNHEM - De GGD start begin december met het zetten van boosterprikken. Dat is een extra vaccinatie, bedoeld als oppepper om de bescherming en immuniteit weer op peil te brengen als deze na verloop van tijd is afgenomen. 80-plussers die in staat zijn om naar een priklocatie te komen, kunnen vanaf 6 december een vaccinatie halen. Dat meldt de GGD.
Zorgmedewerkers die direct contact hebben met mensen kunnen ook meteen een prik halen. Zij zijn volgens demissionair minister Hugo de Jonge 'zo snel mogelijk' aan de beurt.
Vanaf januari kunnen mensen tussen 60 en 80 jaar een boosterprik halen, waarbij de oudste mensen als eersten aan de beurt zijn. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en in een zorginstelling met een eigen medische dienst woont, krijgt ook een boosterprik aangeboden.
Nadat bovenstaande groepen een derde prik hebben gehaald, zijn ook 60-minners aan de beurt. Dat vertelde demissionair minister De Jonge dinsdagavond tijdens de corona-persconferentie.

Nog niet voor iedereen

Een booster voor de hele bevolking is nu nog niet nodig, zegt de Gezondheidsraad. Het RIVM monitort hoe goed iedereen die gevaccineerd is beschermd is tegen het coronavirus.