Nieuws

Misère op het spoor duurt voort: woensdag acht uur lang geen treinen

© Omroep Gelderland
ARNHEM - Het personeelstekort waarmee spoorbeheerder ProRail kampt heeft ook gevolgen voor treinreizigers die woensdag op pad moeten. ProRail laat dinsdagavond weten dat er woensdag tussen 7.00 en 15.00 uur geen treinen rijden op de trajecten Ede-Barneveld en Utrecht-Arnhem.
Dinsdag reden tussen 7.00 en 9.00 al geen treinen op de twee trajecten. In plaats daarvan zette de NS bussen in. Reizigers baalden daar stevig van en kozen voor een alternatieve route of besloten terug naar huis te gaan.
Woensdag is het dus opnieuw raak. ProRail laat weten dat de laatste trein van Ede-Wageningen naar Barneveld-Centrum (de zogeheten Valleilijn) en de laatste trein van Utrecht naar Arnhem om 6.30 uur vertrekken.
ProRail heeft zestig vacatures in de verkeersleiding. Het tekort aan de juiste mensen speelt het bedrijf al langer parten. Om die reden worden vaker treinen noodgedwongen uit de dienstregeling geschrapt.
"We betreuren het dat we opnieuw hebben moeten besluiten om treinen uit te laten vallen, maar kunnen ook niet garanderen dat het niet meer gebeurt. Helaas weten wij vaak pas laat dat we een dienst niet kunnen vullen", stelt ProRail.
Kijk hoe reizigers dinsdag reageerden op de uitval van treinen:
Geen treinen tussen Arnhem en Utrecht door personeelstekort