NIJMEGEN

Zorgelijk hoog ziekteverzuim bij Nijmeegse omgevingsdienst

De Nijmeegse IJzergieterij is een van de bedrijven die de ODRN moet controleren.
De Nijmeegse IJzergieterij is een van de bedrijven die de ODRN moet controleren. © Google Maps
NIJMEGEN - Het ziekteverzuim bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) is zorgelijk hoog. Dit jaar is het opgelopen naar 6,9 procent, terwijl de norm op 5 procent ligt. De dienst, die in de regio Nijmegen toezicht moet houden op bedrijven met een verhoogd risico voor de omgeving - zoals asfaltproducent APN -, heeft daarnaast te maken met een tekort aan personeel. Wethouder Vergunst (Nijmegen) maakt zich zorgen over die ontwikkelingen.
Het goede nieuws is dat de ODRN dit jaar met een positief saldo verwacht af te sluiten. Er blijft waarschijnlijk een overschot over van 400.000 euro, 1,6 procent van de begrote baten.

Hoge werkdruk

Maar wethouder Noël Vergunst noemt dat 'niet per se goed.' Want het toont ook aan dat de ODRN niet toekomt aan al het werk dat gedaan moet worden zoals het controleren van risicovolle bedrijven. Bovendien is er een risico dat de werkdruk hierdoor onverminderd hoog blijft, zo zegt de wethouder. Die werkdruk is nu al erg hoog en gaat volgens de ODRN ten koste van het werkplezier.
De oorzaak is tweeledig. Aan de ene kant zijn werknemers van omgevingsdiensten erg geliefd bij ontwikkelaars en bouwbedrijven, vanwege hun kennis. En er is nog iets bij gekomen, zo legt wethouder Vergunst uit. “Wij hadden anderhalf jaar geleden, bij het begin van de coronacrisis, gedacht dat de bouw zou instorten. Maar het tegenoverstelde is gebeurd: iedereen is als een gek gaan verbouwen.” Daarnaast draaien ook grote bedrijven weer volop, dus er ligt een behoorlijke druk op de ODRN.

Langdurig ziekteverzuim

De afgelopen jaren suggereerden raadsleden geregeld dat er geld bij moet bij de ODRN, omdat die het werk niet aankan, bijvoorbeeld toen het college alle illegale kamerverhuurpanden in kaart wilde brengen. Maar deze rapportage bewijst volgens wethouder Vergunst dat het niet zo eenvoudig ligt, het is immers zo moeilijk om aan goed personeel te komen.
Het zorgelijkst noemt Vergunst het feit dat veel zieke werknemers vaak langdurig uitvallen. Vergunst: “Waar ik wel op let, is of het werkgerelateerde gezondheidsklachten betreft. Daar heb ik ook regelmatig gesprekken over met de directeur. Maar daar lijkt gelukkig geen sprake van.”

Zie ook: