ARNHEM

Geen treinen tussen Arnhem en Utrecht door personeelstekort: 'Ik vind het onbegrijpelijk'

ARNHEM - Weer vallen treinen uit omdat de verkeersleiding van spoorbeheerder ProRail onderbezet is. Dinsdagochtend reden daardoor tussen 07.00 en 09.00 uur geen treinen tussen Utrecht en Arnhem en op de Valleilijn. Ook naar Rhenen rijden geen treinen vanuit de domstad.
NS gaf aan dat dinsdag geen bussen werden ingezet op het traject. Doorgaande reizigers werd aangeraden via Den Bosch te reizen.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Geen treinen tussen Arnhem en Utrecht door personeelstekort

Weer naar huis

"Ik vind het onbegrijpelijk", zegt een reiziger die dinsdag op station Arnhem Centraal met de treinuitval wordt geconfronteerd. "Ik kan wel via Den Bosch gaan, maar dan ben ik 50 minuten langer onderweg. Stel je moet ergens om 9.00 uur zijn of een vliegtuig halen, dat gaat niet."
De man dacht op weg te zijn naar Weesp. "Ik zou niet weten hoe ik het moet oplossen, dus ik denk dat ik maar naar huis ga."
Een andere reiziger gaat wel omreizen. "Ik moet elke dag naar Amsterdam, dat is al lang genoeg. Ik kan er heel boos over gaan doen, maar dat heeft geen zin", zegt hij.

Niet voor het eerst

Het tekort aan verkeersleiders speelt ProRail al langer parten. Om die reden worden vaker treinen noodgedwongen uit de dienstregeling geschrapt. Volgens de spoorbeheerder is dat tot nu toe met name in de vakantieperiodes gebeurd. "We proberen landelijk te scannen waar het nodig is om mensen op korte termijn in te zetten, maar dat lukt simpelweg niet altijd", aldus een woordvoerder. "Dat is natuurlijk heel vervelend."
De spoorbeheerder verwacht rond 2023 het personeelstekort "zo veel mogelijk opgelost te hebben. We er zullen er alles aan doen om het te voorkomen, maar tot die tijd heb je kans dat dit zo nu en dan zal voorkomen."
ProRail heeft onder meer gepensioneerden en oud-medewerkers gevraagd tijdelijk in te vallen wanneer er gaten vallen, aldus de zegsman.