Nieuws

Straten en deel van snelweg overstromen door hevige regenval

NUNSPEET - Door de hevige regenbuien kwamen veel straten in onze provincie zondagavond onder water te staan. Vooral op de Noord-Veluwe en rond Apeldoorn was het raak.
In het centrum van Apeldoorn konden niet alle putten het vele water aan. En op de Laan van de Mensenrechten konden voorbijgangers op bijvoorbeeld de fiets niet voorkomen dat ze natte voeten haalden.
De Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn stond blank.
De Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn stond blank. © Luciano de Graaf
Ook Nunspeet kampte zondagavond met wateroverlast door hevige regenval, meldt RTV Nunspeet. De straten rondom het dorp en in de wijk Oenenburg kwamen enige tijd blank te staan. Ook aan de Spoorlaan was het raak.
Op deze beelden is te zien hoe auto’s het vele water trotseren:
In Oldebroek liepen eveneens straten onder water. Verder overstroomde een deel van de A30 tussen Lunteren en Ede-Noord, meldt de NOS.
Ook in Oldebroek was er sprake van wateroverlast.
Ook in Oldebroek was er sprake van wateroverlast. © Ingezonden foto

Bladeren en buien

De komende dagen blijft er kans op regen, maar zo hevig als zondagavond wordt het waarschijnlijk niet. De droge momenten overheersen zelfs, meldt Weerplaza.
Wel staat er veel wind, vooral op maandag. De bomen zullen volgens het weerinstituut op deze dag relatief veel blad verliezen. De combinatie van bladeren en buien kan plaatselijke gladheid op de wegen opleveren.