Nieuws

Acties dreigen bij veerponten over de Maas

APPELTERN - De vijf veerponten tussen Brabant en Gelderland van de Stichting Maasveren dreigen stil te vallen. Aanleiding is een cao-conflict met de werknemers en de vakbond FNV.
De ruzie gaat om de nieuwe cao die de directie per 1 januari wil instellen. Daarin liggen de lonen lager dan de huidige. Volgens interim-voorzitter Jan van Loon kampt de stichting met verlies en liggen de huidige loonkosten voor de dertig werknemers in totaal 200.000 euro te hoog. "Door corona is er ook verlies geleden. De lonen zijn nu te hoog. Wanneer we nu niets doen, dan is de kans groot dat een aantal ponten uit de vaart genomen moeten worden."

Acties dreigen

Vakbond FNV heeft inzage in de financiële boeken geëist en wil om de tafel met de stichting. Vóór maandagmiddag 15.00u wil de vakbond antwoord, anders volgen er acties. "Daarbij denken we niet direct aan stakingen., zegt Nuri Alders van FNV Havens.
Drie jaar geleden was er ook al een arbeidsconflict. Toen lagen de veerboten een tijd stil, omdat de werknemers staakten voor meer loon. Dat kregen ze toen ook.
FNV dreigt met actie bij Stichting Maasveren