Nieuws

Geplaagde voetbalclub verliest alle spullen bij brand, voorzitter spreekt van aanslag

De uitgebrande container van FairPlay.
De uitgebrande container van FairPlay. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Voetbalclub FairPlay uit Culemborg is bij een brand alle spullen kwijtgeraakt. Een container met keukenmateriaal, alle ballen en andere trainingsbenodigdheden, is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgebrand. De spelers kunnen volgens de voorzitter vrijdagavond niet trainen.
Op de avond voor de brand had een grote groep leden nog ingesproken tijdens de raadsvergadering van de gemeente. Ze vroegen daar aandacht voor een permanente oplossing voor de huisvesting van de club. FairPlay heeft een hele geschiedenis met gedwongen verhuizingen van accommodaties en ook een periode dat de club alleen maar op papier kon bestaan.

Voorzitter denkt aan opzet

Nu maakt FairPlay gebruik van de velden van voetbalclub de Vriendenschaar, maar FairPlay voelt zich daar niet welkom. Er mag geen gebruik worden gemaakt van de kantine en kleedkamers van deze vereniging. Dat zorgt voor ongemakkelijke situaties voor de spelers en de gasten.
Voorzitter Machid el Boustati van FairPlay denkt bij de brand aan opzet. Hij spreekt van een aanslag. Ook denkt hij dat er spullen zijn meegenomen uit de container zoals ballen en drinken.
De voorzitter bekijkt de schade na de brand:
Geplaagde voetbalclub verliest alle spullen bij brand, voorzitter spreekt van aanslag
De brandweer werd 's nachts tegen 03.00 uur gealarmeerd. Van de spullen kon niets worden gered. Een paar gasflessen konden worden gekoeld, zodat er geen ontploffingsgevaar ontstond. Jonge voetballertjes die vrijdagmiddag naar de uitgebrande container kwamen kijken waren vol ongeloof. "Ik kan het niet geloven. Wie doet nu zoiets?", vraagt één van hen zich af.

Burgemeester: 'Je blijft van andermans spullen af'

Burgemeester Gerdo van Grootheest van Culemborg heeft een eerste reactie gegeven op de brand. Hij gaat uit van brandstichting. De burgemeester noemt het triest voor FairPlay om op deze manier een groot deel van je materiaal te moeten verliezen. "Je blijft gewoon met je vingers van andermans spullen af", laat hij weten. Hij heeft contact met de politie over het onderzoek.

Vriendenschaar en Focus '07 helpen

Voetbalclubs Vriendenschaar en Focus '07 hebben FairPlay geholpen door ze voor dit weekend ballen, hesjes en vlaggen te lenen. Zodat de trainingen en de wedstrijden gewoon door kunnen gaan.