Stedendriehoek

Woning gaat voorlopig dicht na dodelijke schietpartij

Onderzoek bij de woning waar een bewoner werd doodgeschoten.
Onderzoek bij de woning waar een bewoner werd doodgeschoten. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Burgemeester Ton Heerts sluit tijdelijk de huurwoning aan de Kervelstraat in Apeldoorn waar in de nacht van woensdag op donderdag een bewoner werd doodgeschoten. De gemeente heeft de eigenaar van de woning verzocht voor de huurders vervangende woonruimte te regelen.
Volgens de burgemeester zijn er gevoelens van onveiligheid in de straat en de directe omgeving. "Ik neem deze maatregel in het belang van de leefbaarheid in de straat en het veiligheidsgevoel van haar bewoners. Dat gevoel staat voor mij voorop", zegt Heerts.
Het slachtoffer zou bij de voordeur zijn neergeschoten. Een oud-politieman zei na de dodelijke beschieting tegen Omroep Gelderland het 'niet normaal' te vinden dat je in een normale woonwijk op je tellen moet passen. "De man is gewoon vanaf de straat bij zijn voordeur neergeschoten."
Ik schrik van het incident
De gemeente sluit de huurwoning voor vier weken vanwege onrust in de straat. Heerts zegt mee te leven met de familie van het slachtoffer. "Ik leef enorm mee met de nabestaanden van het slachtoffer, de buurt en betrokkenen. Ik schrik van het incident. We willen in Apeldoorn leefbare wijken waar iedereen het prettig heeft. Daar wil je geen incidenten als deze, dat is natuurlijk verschrikkelijk."
Burgemeester Ton Heerts sluit de huurwoning waar een man werd doodgeschoten.
Burgemeester Ton Heerts sluit de huurwoning waar een man werd doodgeschoten. © Omroep Gelderland
Het onderzoek van de politie naar de toedracht van het schietincident loopt nog. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.