Instellingen

Hester eert overleden dochter op bruiloft: 'Ik wilde dat ze erbij zou zijn'

De trouwfoto van Hester en haar familie.
De trouwfoto van Hester en haar familie. © FotoHuis Venray
ERMELO - "We zijn er heel trots op", zegt Hester Broers-Maarseveen uit Ermelo over haar trouwfoto. Naast het gelukkig echtpaar zijn ook haar drie kinderen te zien. Onder wie haar overleden dochter.
Anouk heet ze, de middelste dochter van Hester. Een dag na de geboorte overleed ze. Maar vergeten wordt ze nooit. "Ze leeft hier wel in huis. Ik heb een plekje met de foto en een gedichtje wat ik heb geschreven na haar overlijden."
Het was dan ook een grote wens om op de bruiloft met haar man aandacht te besteden aan haar dochter. "Ik wilde dat zij erbij zou zijn." Vlak voor het huwelijk besloot bovendien haar man het graf nog te bezoeken. "Voor de bevestiging dat het goed was."

Vlinders

Op de bruiloft zelf waren er gedenktekens aan haar kind. "Ik had een hangertje om met een vlinder. En mijn man had haar naam in zijn jasje." Ook was het diertje te zien op ballonnen en op tafels. De vlinder is een symbool geworden voor Anouk..
"Tijdens het jawoord vloog er volgens mensen die er zaten een hele grote vlinder voorbij. Ik heb het zelf niet gezien. Maar ze was er gewoon bij", vertelt Hester.
Ook na de dag wilde Hester terug kunnen kijken met haar dochter erbij. Een fotograaf van FotoHuis Venray had daarvoor een idee wat haar wel aansprak. In plaats van een silhouet creëerde hij een oudere versie van haar jongste dochter.
"Het lijkt net of mijn dochter erbij staat. Het ging mijn verwachtingen te boven."
Dit verhaal is tot stand gekomen in het kader van ons trouwprogramma "Ja ik wil NU!", elke zondag te zien bij Omroep Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!