Nieuws

Wat gaat Arriva doen met de andere waterstofbussen?

De brand bij de loods van Arriva in Doetinchem.
De brand bij de loods van Arriva in Doetinchem. © Yorin Schrader Photography
DOETINCHEM - De loods waar een nieuwe waterstofbus van Arriva tijdens een brand in vlammen opging, wordt ontmanteld. Het vervoersbedrijf weet nog niet wat er gaat gebeuren met de andere bestelde waterstofbussen. De oorzaak van de brand is namelijk nog niet bekend.
Dat vertelt Liesbeth Oelen, woordvoerder van Arriva. Zij gaat verder in op de situatie rondom de brand.

'Pand is verloren'

"We zijn ongelofelijk blij dat er niemand gewond is geraakt", benadrukt Oelen. "Wat er precies is gebeurd, gaat de brandweer onderzoeken. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Het gebouw wordt ontmanteld door een speciale machine die controleert of er nog meer geblust moet worden."
De waterstofbus was gloednieuw en is begin deze week geleverd aan Arriva.
"De bus komt uit een fabriek in Polen", legt Oelen uit. "Dit was de eerste van de tien bestelde bussen die mee zou rijden in onze dienstregeling. Het was de bedoeling dat onze techneuten en chauffeurs het voertuig de komende weken zouden gebruiken om kennis te maken. Er is dan ook nog niet mee gereden in de dienstregeling. De chauffeurs zouden eerst nog instructies krijgen."
We weten niet of dit de levering van de bussen vertraagt

'Oorzaak brand wordt onderzocht'

Heeft de brand te maken met deze nieuwe bus? "De brand is ontstaan in de loods waar de bus stond", reageert Oelen. "Waar de brand precies is begonnen, wordt onderzocht."
Het is dus niet bekend of de bus met de brand te maken heeft. Wat gaat Arriva met de andere bestelde bussen doen? "Dat is koffiedik kijken. We weten niet of dit de levering van de bussen vertraagt. Dit moet nader onderzocht en bekeken worden. Het is in ieder geval een flinke tegenvaller. Als je een nieuwe bus krijgt, dan hoop je niet op dit scenario", besluit de woordvoerder.
Zie ook: