nieuws

Mensen met afstand tot arbeidsmarkt vinden werk in Bronckhorst

Opening werkcarrousel door Eddy Gelhever van Meesterwerk en Wethouder Willem Buunk
Opening werkcarrousel door Eddy Gelhever van Meesterwerk en Wethouder Willem Buunk © Gemeente Bronckhorst
BRONKHORST - Ruim 50 inwoners uit de gemeente Bronckhorst. die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zijn de afgelopen twee jaar klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. De helft heeft inmiddels een betaalde baan in de regio.
Dat laat de gemeente Bronckhorst weten. In het leerwerkcentrum - de werkcarrousel - in Zelhem hebben ze daarvoor vaardigheden geleerd die hen helpen bij het vinden van een baan.
De deelnemers hebben werkritme opgebouwd en statushouders hebben taallessen gevolgd. De Werkcarrousel startte in 2019 in een tijdelijke huisvesting op Industriepark in Zelhem en heeft nu in een naastgelegen pand op Industriepark 1A een permanente plek gekregen. Donderdag is het pand officieel in gebruik genomen.

Bedrijven zoeken volop personeel

Wethouder Buunk: “Het hebben van werk is ook voor deze mensen belangrijk. Ze kunnen zelfstandig leven, zich ontwikkelen en ze bouwen een eigen netwerk op. Dit zorgt voor een goed gevoel", aldus wethouder Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst.
"Ondanks de coronasituatie draait de economie in de regio goed", laat de wethouder weten. "Tegelijkertijd zien we dat bedrijven personeel nodig hebben en het moeilijk is om vacatures op te vullen. Ondernemers hebben een grote bereidheid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een werkplek te helpen. Dat is mooi en belangrijk." Inmiddels zijn er acht bedrijven uit de regio die samenwerken met de werkcarrousel.

Iedereen kan meedoen

Bij de Werkcarrousel draait het om inwoners die onder andere onder de Participatiewet en Wet sociale werkvoorziening vallen en statushouders. Zij kunnen bijvoorbeeld niet in een drukke omgeving werken, hebben een fysieke handicap of een taalachterstand of missen sociale vaardigheden. Door de samenwerking in het leerwerkcentrum worden de ondernemers ontzorgd en kunnen kandidaten gericht worden begeleid naar zo regulier mogelijk werk.