nieuws

Elburg bouwt sociale huurwoningen in voormalige school

Het voormalig schoolgebouw in Elburg.
Het voormalig schoolgebouw in Elburg. © Google Maps
ELBURG - De gemeente Elburg heeft ingestemd met de bouw van 32 sociale huurwoningen in een voormalig schoolgebouw. Wethouder Lyda Sneevliet is blij en spreekt van een 'welkome aanvulling op de bestaande woningvoorraad'.
De woningnood is hoog in Nederland en zeker als het gaat om sociale huurwoningen. In Elburg komen nu 32 appartementen in de voormalige openbare basisschool De Vrijheid. Het gaat om 16 appartementen voor één persoon en 16 appartementen voor twee personen.
Wethouder Lyda Sneevliet ziet het als een welkome ontwikkeling. “Dit initiatief biedt perspectief aan hen die op zoek zijn naar een compacte woning in de directe omgeving van belangrijke voorzieningen, zoals winkelcentrum De Vrijheid. Deze plek biedt voldoende ruimte voor zowel de bouw van 32 appartementen in de sociale sector als voor het parkeren.”

Bestemmingsplan

De gemeente draagt het eigendom van het gebouw over aan twee vastgoedbedrijven. Die gaan samen aan de slag met het ontwerp van het gebouw. Naar eigen zeggen willen de daar omwonenden bij betrekken. Het bestemmingsplan van de de voormalig school moet daarvoor worden aangepast. De gemeenteraad van Elburg moet daar nog mee instemmen.

Inzetten op sociale huur

Volgens wethouder Lyda Sneevliet gaat het om een welkome aanvulling op de bestaande woonvoorraad: “Het is de bedoeling dat de appartementen door UWOON verhuurd gaan worden. Juist voor senioren, starters en alleenstaanden is het moeilijk om een geschikte betaalbare woning te vinden. We verwachten dan ook dat voor deze appartementen veel belangstelling bestaat.”