Achterhoek / Achterhoek

Nieuwe waterstofbus in vlammen op bij brand Arriva, sein brandmeester gegeven

Grote brand bij Arriva in Doetinchem.
Grote brand bij Arriva in Doetinchem. © NewsUnited/112Achterhoek-nieuws
DOETINCHEM - Bij vervoerder Arriva aan de Industriestraat in Doetinchem woedde donderdagmiddag een grote brand in een loods. Er brandde een bus op waterstof uit en die vlammen zorgden ervoor dat ook de rest van het gebouw in vuur en vlam stond. De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven.
Iedereen heeft de loods van Arriva op tijd verlaten. Er zijn geen slachtoffers of gewonden gevallen, zo melden brandweer en politie. De brandweer schaalt de eenheden inmiddels af.
Bekijk de video. de tekst gaat eronder verder.
Brandweer over de brand met de waterstofbus
De brand in de loods woedde nog een tijd in de daklagen nadat de waterstofbus geblust was. De hulpdiensten zette zich een lange tijd in voor het afschermen van omliggende panden. In de wijde omgeving van de loods was veel zwarte rook te zien.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Arriva laat weten dat de brand geen invloed heeft gehad op de dienstregeling.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Brand bij Arriva, net nieuwe waterbus in vlammen op
Wel zijn er meerdere explosies te horen geweest. Gevreesd werd dat de waterstoftanks zouden exploderen, maar door het veiligheidssysteem in de bus zelf gebeurde dit niet. Er klonken af en toe harde knallen in de loods, dit zouden vooral ontploffende banden zijn.
De brand vanuit de verte.
De brand vanuit de verte. © Henk Sellink

NL Alert

Er was ook een NL-alert verstuurd in Doetinchem voor het gebied waar de rook heen trok. Mensen werd aangeraden ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen.

Waterstofbus is er pas net

De eerste waterstofbus van Arriva is deze week pas aangekomen in de Achterhoek. Deze is dus nu al in brand gevlogen. De brandweer zegt door de brand in de bus alleen van buiten te kunnen blussen. Er stond naast de nieuwe bus ook nog een reguliere bus in de loods.
"Het is niet leuk dat de splinternieuwe en eerste waterstofbus is afgebrand", zegt een woordvoerder van Arriva. "Maar we vinden het belangrijker dat iedereen in veiligheid is en niemand gewond is geraakt."
De nieuwe bus zou ingezet worden in de Achterhoek-regio. Welke lijn is niet bekend. Arriva kan nog niet zeggen of er een nieuwe waterstofbus komt.
Dit is de pas gearriveerde waterstofbus.
Dit is de pas gearriveerde waterstofbus. © Omroep Gelderland