Instellingen

Zoektocht naar vermist meisje gaat door: dit is wat we weten

De politiehelikopter (archieffoto).
De politiehelikopter (archieffoto). © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
ARNHEM - De politie zet de zoektocht naar het vermiste meisje uit Arnhem door. Ook deze donderdag wordt de politiehelikopter ingezet. Het rechercheteam denkt daarin kritisch na over de beste strategie om haar te vinden.
De politie zegt dat er onduidelijkheid bestaat over de vermissing van het meisje. Ze komt uit Arnhem en is ook vanuit die stad vermist, dus niet vanuit Heveadorp. Wel is er lange tijd gezocht in Heveadorp, tot nog toe zonder resultaat. Inmiddels is er in verschillende andere gebieden gezocht. Omroep Gelderland zet op een rij hoe de zoektocht tot nu toe verloopt.

Maandag 25 oktober

Ze liep maandagmiddag weg van huis in Arnhem. Daar is ze officieel voor het laatst gezien, sindsdien is ze vermist. De politie maakt zich zorgen om haar welzijn, maar denkt niet dat er anderen bij haar vermissing betrokken zijn. Diezelfde dag wordt er in Arnhem via Burgernet opgeroepen naar haar uit te kijken. Er worden weinig details vrijgegeven vanwege de privacy.
Ze is op maandag mogelijk gezien in Oosterbeek en Heveadorp, ruim 6 kilometer ten westen van Arnhem. De politie zoekt op basis van tips die maandag eveneens in het nabijgelegen Heelsum en zelfs Bennekom, ruim 16 kilometer ten westen van Arnhem. Ook in deze dorpen wordt via Burgernet een bericht verstuurd.

Dinsdag 26 oktober

De politie zet op dinsdag de zoektocht in het gebied rond Arnhem, Oosterbeek en Heveadorp door. Ze roepen daarvoor de hulp in van de Speur- en Specialistische Dienst van de politie. Deze dienst ondersteunt de zoektocht met paarden en honden. Er wordt ook een videoauto met infrarood ingezet.
De politie krijgt ook hulp van de het Veteranen Search Team (VST). Het VST zet zestig vrijwilligers in, die samen met de politie de bossen bij Doorwerth, nabij Heveadorp, en de Ginkelse Heide bij Ede afzoeken. De Ginkelse Heide ligt ruim 14 kilometer ten noordwesten van Arnhem en zo'n 10 kilometer ten noorden van Heveadorp. De politie ontving tips over die locaties.
Dinsdagavond verspreidde de politie een foto van haar. Die nacht krijgt de politie weer de tip dat ze in Oosterbeek gezien zou zijn.

Woensdag 27 oktober

De politie zoekt ook woensdag in de regio Oosterbeek en Heveadorp met een helikopter, honden en een drone. Daarnaast geeft de politie een Vermist Kind Alert uit. Zo worden gegevens zoals haar naam, foto en signalement verspreid onder het publiek. Dit gebeurt in samenspraak met haar familie.
Later die dag verplaatst de politie het zoekgebied. Op basis van een tip bestaat het vermoeden dat ze zich zou ophouden in bosjes of tuinen in het gebied tussen Wekerom en Otterlo, specifiek de Barneveldseweg/Otterloseweg. Dit gebied ligt ongeveer 18 kilometer ten noorden van Heveadorp en 18 kilometer ten noordwesten van Arnhem. Inwoners van deze regio worden opgeroepen hun schuren en stallen te controleren.
De politie zoekt verder met de helikopter in de regio van Otterlo, Wekerom en Harskamp. Hier zijn verschillende tips geweest. Om 01.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag staakt de politie het zoeken. Ieder spoor ontbreekt.

Donderdag 28 oktober

De zoektocht gaat deze donderdag verder. De politie roept mensen op zich te melden als ze haar zien. Het rechercheteam denkt kritisch na over de beste tactiek om het meisje te vinden. De politie zoekt met hulp van de helikopter in ieder geval rondom Arnhem en Oosterbeek verder. De politie laat weten dat ze al een groot gebied in de regio uitgekamd hebben en dat ze alle tips stuk voor stuk goed willen nalopen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!