Nieuws

Zoekgebied vermist meisje verplaatst: 'Kijk uw schuurtjes en stallen na'

De politie zoekt een 17-jarig meisje.
De politie zoekt een 17-jarig meisje. © Omroep Gelderland (archief
OTTERLO - De zoektocht naar de vermiste 17-jarige Arnhemse is verplaatst naar het gebied tussen Wekerom en Otterlo. Ze verblijft daar vermoedelijk ergens in de bosjes of in achtertuinen, meldt de politie.
De politie heeft een nieuwe Burgernetmelding verstuurd in verband met de vermissing van het 17-jarige meisje uit Arnhem. Daarbij worden mensen opgeroepen hun schuurtjes of stallen te controleren, omdat ze zich daar mogelijk ophoudt.
Bij de zoektocht in de streek tussen Wekerom en Otterlo wordt onder meer een politiehelikopter ingezet. Deze kan lokaal laag overvliegen, waarschuwt een woordvoerder van de politie. Ook het Veteranen Search Team zoekt mee naar het vermiste meisje.
De zoekactie in de omgeving van Otterlo en Wekerom.
De zoekactie in de omgeving van Otterlo en Wekerom. © Roland Heitink/Persbureau Heitinkn
De zoekactie richt zich op het buitengebied rondom de N801. Eerder werd in de omgeving van Oosterbeek en Heveadorp gezocht, omdat ze daar mogelijk was gezien.

Signalement

De politie maakt zich zorgen over het welzijn van het meisje. Eerder op de woensdag werd er al een Vermist Kind Alert uitgegeven. Er zijn geen aanwijzingen dat er anderen betrokken zijn bij haar vermissing.
Het meisje is 1,65 meter en heeft een tenger postuur. Ze heeft krullend bruin haar tot op haar schouders. Ze is gekleed in een zwarte Adidas sportbroek met drie witte strepen, een beige hoody met caramel bruine letters en Adidas gympen. Ze heeft vermoedelijk ook een witte deken bij zich.

Zie ook: