Instellingen

Beloning voor gouden tip na verwoestende brand onder 'blikken bioscoop'

Van restaurant Imparator bleef niet veel over.
Van restaurant Imparator bleef niet veel over. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een verzekeringsmaatschappij heeft een beloning uitgeloofd in de zaak rond de brandstichting bij restaurant Imparator in Arnhem. Bij die brand liep ook de bovengelegen ‘blikken bioscoop’ forse schade op.
De brand woedde in de nacht van 30 op 31 mei in de Hoogstraat. Van het restaurant bleef niet veel over, terwijl de bioscoop zes weken op slot moest voor een grote schoonmaakbeurt. De vestiging van Vue liep veel rook- en roetschade op.
Een kleine vijf maanden na de brand zijn de brandstichters nog altijd niet gepakt. De politie zoekt twee personen op een scooter of motor, die kort voor de brand in het restaurant zijn geweest.

Over de streep trekken

Hoeveel de gouden tip die leidt tot opsporing van de daders oplevert, kan onderzoeker Gerard Hoogland niet zeggen. Hij is door de verzekeraar ingehuurd in een poging de zaak alsnog op te lossen. “De beloning is afhankelijk van de waarde van de tip. Hoe bruikbaarder de informatie, hoe hoger het geldbedrag. De informatie moet natuurlijk wel toetsbaar zijn”, zegt hij.
Verzekeraars loven vaker beloningen uit voor een gouden tip. “Een beloningsadvertentie kan helpen om iemand die bijvoorbeeld een slecht geweten heeft of de informatie niet kwijt durft, over de streep te trekken.”
Vooralsnog zijn er volgens Hoogland nog geen bruikbare tips binnengekomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!