Instellingen

Supermarkten voorbereid op nieuwe maatregelen: 'Een mondkapje vind ik niet zo erg'

'Als er maatregelen komen pas ik me volledig aan.'
'Als er maatregelen komen pas ik me volledig aan.' © Omroep Gelderland
NIJKERK - Supermarkten zijn er klaar voor, mochten de coronaregels weer aangetrokken worden. Maar hoe denken de klanten over het eventueel terugdraaien van de versoepelingen?
De klanten leggen zich erbij neer, zo blijkt tijdens een rondgang onder het winkelende publiek in een supermarkt in Nijkerk. "Als het allemaal weer terug gaat naar het oude", zegt een man op leeftijd, "dan dat is lastig, maar het moet gebeuren. We blijven hier gewoon boodschappen doen."
Een dame is heel stellig: "Als er maatregelen komen pas ik me volledig aan."
Supermarkten bereiden zich voor op de maatregelen:
Supermarkten voorbereid op nieuwe maatregelen

Veiliger gevoel

"Ja, dan zal dat wel moeten toch", zegt een jongeman met petje. "Je doet het natuurlijk ook voor een ander. Maar er worden zoveel draden en lussen getrokken, dat je er zelf geen peil meer op kunt trekken, toch?" Een andere klant: "Een mondkapje vind ik niet zo erg. Als ik daarmee iemand kan helpen, of iemand een veiliger gevoel kan geven, dan vind ik dat niet zo'n grote belasting."
Komende dinsdag is er voor het eerst in lange tijd weer een coronapersconferentie. De verwachting is dat het kabinet nieuwe maatregelen aankondigt, nu het virus weer oplaait. Supermarkteigenaar Gerard van den Tweel: "Wij hopen natuurlijk dat er hele beperkte maatregelen genomen dienen te worden. Dus dat het misschien iets mee gaat vallen. Maar we moeten afwachten."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!