Nieuws

'Oud-medewerker lichtte Rijkswaterstaat op voor 1,7 miljoen'

Het gebouw van Rijkswaterstaat in Arnhem.
Het gebouw van Rijkswaterstaat in Arnhem. © ANP
ZUTPHEN - Een medewerker van Rijkswaterstaat moet zich voor de rechter in Zutphen melden. Hij wordt ervan verdacht sinds 2012 ongeveer 1,7 miljoen euro te hebben gefraudeerd door valse facturen in te dienen.
In 2019 deed Rijkswaterstaat al aangifte tegen de man en stelde hem meteen op non-actief. De politie Oost-Nederland deed toen onderzoek en wilde geen mededeling doen over de personalia van de verdachte, in verband met de herleidbaarheid naar hem.
De man was vanuit zijn functie bevoegd om opdrachten te verstrekken en facturen hiervoor te accorderen, zodat deze door de administratie betaald werden. Hij wordt ervan verdacht dat hij in de periode tussen 2012 en 2019 een grote hoeveelheid valse facturen heeft aangemaakt en deze heeft laten uitbetalen. Deze betalingen werden gedaan aan de verdachte zelf en aan andere personen.

Nog vier verdachten

Vier andere ontvangers van dat geld zijn nu ook verdachte in deze zaak. Of die vier verdachten ook voor de rechter moeten komen, wordt later bekend gemaakt door de officier van justitie.
De politie maakt niet bekend waar de fraude zou zijn gepleegd. Het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat Oost-Nederland staat in Arnhem.