Nieuws

Bezorgde burgemeester Neder-Betuwe roept op tot prik

Burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe.
Burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe. © Omroep Gelderland
KESTEREN - Burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe is bezorgd dat de vaccinatiegraad in zijn gemeente ver achterblijft bij het landelijk gemiddelde. Hij roept alle inwoners van Neder-Betuwe op zich toch echt te laten prikken.
In totaal is 58 procent van de inwoners van Neder-Betuwe gevaccineerd, landelijk ligt dat percentage op 83,5 procent. Kottelenberg ziet dat het aantal besmettingen de afgelopen tijd weer oploopt. Dat baart hem grote zorgen.
Lees erover, praat erover, informeer uzelf goed
"De winter moet nog beginnen en dan nu al zo’n ernstige situatie. De ziekenhuizen, en zeker die in onze regio, kunnen de stroom coronapatiënten nauwelijks meer aan op hun afdelingen en op de ic’s. De mensen in de zorg, die al overbelast zijn, geven het uiterste", somt Kottelenberg op.
Daarom wil hij de vaccinatie nogmaals onder de aandacht brengen bij iedereen in zijn gemeente. De burgemeester zegt te beseffen dat het voor de een, een vanzelfsprekendheid is om zich te laten inenten, maar voor de ander een moeilijk onderwerp.

Individuele keuze voor iedereen

"Toch moet het mij van het hart: ik hoop dat u en jij de stap zetten om gebruik te maken van de gegeven middelen tegen dit gevaarlijke virus. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe meer bescherming het voor ons allen biedt. Lees erover, praat erover; informeer uzelf goed."
Kottelenberg zegt dat het voor ieder een individuele keuze blijft om zich wel of niet te laten vaccineren. "Maar gelet op de huidige situatie wil ik u dit nog meegeven: wij maken allen deel uit van de maatschappij en hebben naast de zorg voor onze eigen kring, ook verantwoordelijkheden voor de mensen in onze bredere omgeving."