Nieuws

Agenten in kogelwerende vesten maken einde aan grote vechtpartij op straat

De politie was met meerdere voertuigen ter plaatse.
De politie was met meerdere voertuigen ter plaatse. © Stefan Verkerk.
ELBURG - De politie is dinsdagavond twee keer uitgerukt naar Elburg voor een vechtpartij op straat. Uiteindelijk is er één 22-jarige inwoner aangehouden. Hij zou met pepperspray hebben gespoten.
De politie rukte dinsdagavond eerst uit naar de Honingsveldweg, omdat er een vechtpartij zou zijn tussen meerdere personen. Dat was naar aanleiding van een conflict dat is ontstaan bij een café in de buurt. Op locatie heeft de politie met verschillende partijen gesproken. Er was geweld gebruikt, maar er raakte niemand ernstig gewond en niemand wilde aangifte doen. Daarop besloten agenten weer te vertrekken.

Kogelwerende vesten

Maar later op de avond was er wederom een vechtpartij. Toen was er ongeveer een groep van 10 man met elkaar in gevecht geraakt. De politie heeft de situatie onder controle gebracht en verdere escalatie voorkomen. Er werd één 22-jarige man aangehouden uit Elburg. Hij zou ook hebben gevochten en met pepperspray hebben gespoten.
De politie ging met kogelwerende vesten op het incident af omdat er mogelijk sprake zou zijn van wapens. Maar buiten de pepperspray zijn er geen wapens gevonden.