Nieuws

Balen moeten huis beschermen tegen crashende auto's

De hooibalen bij het huis aan de N348 in Leuvenheim.
De hooibalen bij het huis aan de N348 in Leuvenheim. © Petra Wagenvoort
LEUVENHEIM - Balen met kuilvoer moeten voorkomen dat er binnenkort weer een auto tegen de gevel van het huis van Hetty en Daan Baarslag in Leuvenheim (gemeente Brummen) knalt. Dinsdagmiddag heeft de eigenaar van het weiland de balen geplaatst.
Een Berlijnse muur of een vangrail? Wat het precies moest worden, dat wist Hetty Baarslag afgelopen weekend niet, maar dat er iets moest gebeuren was duidelijk.
Begin augustus boorde een auto zich in haar huis aan de Arnhemsestraat in Leuvenheim en veranderde het net verbouwde huis in een ravage. Sindsdien voelen de bewoners zich niet veilig. En tot hun grote schrik kwam er afgelopen weekend weer een auto in het weiland terecht. Dit keer net niet tegen het huis aan.
De provincie werkt aan plannen om de N348 aan te pakken om de situatie veiliger te maken. Daan vroeg om een vangrail voor het huis: "Die van hout zijn nog best mooi." Maar volgens de betrokken verkeersdeskundigen gaan mensen daar alleen maar harder van rijden.

'Veel gras, dus hooibalen'

Om zich toch iets veiliger te voelen zijn de balen met kuilvoer voor de gevel in het weiland geplaatst. "De bewoners zijn bang voor weer een auto in hun huis. En wij hebben dit jaar veel gras", vertelt Petra Wagenvoort, eigenaar van het weiland. "Het kuilvoer in deze balen is niet van superkwaliteit, dus die kunnen daar prima staan. Ze zijn 1.20 m hoog en ze kunnen hopelijk een auto die uit de bocht vliegt, tegenhouden", aldus Petra Wagenvoort.
Bekijk de video.
Voerbalen moeten huis beschermen