Nieuws

Horeca over mogelijke coronaregels: 'Ze weten ons goed te vinden'

De horeca kijkt bezorgd vooruit.
De horeca kijkt bezorgd vooruit. © ANP
AALTEN - De Gelderse horeca maakt zich zorgen om de mogelijke terugkeer van de basiscoronaregels. Zo zou de terugkeer van de anderhalvemetermaatregel betekenen dat volgeboekte agenda's weer deels leeggehaald moeten worden.
Het is nog niet duidelijk of de aankomende maatregelen betrekking hebben op de horeca, maar toch merkt Koninklijke Horeca afdeling Gelderland dat de spanning in aanloop naar de persconferentie toeneemt.
"Er komt waarschijnlijk toch weer iets negatiefs op ons af", vertelt Martin Hüning namens de sector. "Iedere persconferentie zaten er weer cadeautjes bij, in negatieve zin. De aan- en uitknop weten ze bij ons vaak goed te vinden."
Dit vinden horecaondernemers van de mogelijke maatregelen
Horeca maakt zich zorgen over nieuwe maatregelen

'Mentaal een keer op'

Volgens Hüning is het vooral mentaal zwaar voor ondernemers. "Op een gegeven moment is het mentaal een keer op", zegt hij. "Als het perspectief nu weer verdwijnt, is het bijna ondoenlijk."
De horeca kende een redelijke zomer, maar staat sinds oktober 'op eigen benen' nu de steunmaatregelen gestopt zijn. "Moeten wij dan weer geraakt worden?", vraagt Hüning zichzelf af. "We hebben ons steentje bijgedragen, een heel grindpad zelfs."