Achterhoek / Rivierengebied

Agent bekoopt achtervolging snorfietser (16) met harde val en hoofdwond

De snorfietser kreeg uiteindelijk twee bekeuringen.
De snorfietser kreeg uiteindelijk twee bekeuringen. © Jasper Lindner/Omroep Gelderland
TIEL - De Tielse wijkagent Erwin van Dalen heeft de achtervolging van een snorfietser moeten bekopen met een hoofdwond. Tijdens de achtervolging kwam de agent hard ten val, wat een lelijke plek achterliet. Toch zegt hij zelf vooral geluk te hebben gehad.
Van Dalen was bezig met een zogeheten bikesurveillance, toen hij bij het station in Tiel een snorfietser voorbij zag komen. Zijn onderbuikgevoel zei hem dat er iets niet in de haak was, dus ging de agent achter de snorfietser aan.
Die weigerde echter te stoppen, ondanks meerdere verzoeken daartoe. Van Dalen slaagde erin de bestuurder bij te halen, maar toen ging het mis. "Eén seconde later... BAM! Op de kop op de grond", blikt Van Dalen terug via Instagram.

'Vies mazzel gehad'

De val leverde de wijkagent een hoofdwond op. Zelf kijkt hij liever naar de positieve kant. "Ik had vies mazzel dat mijn stuur veel kracht heeft opgevangen. Anders had ik er nu heel anders bijgezeten. Ik ben wel eens eerder met ruim 30 kilometer per uur gevallen. Toen kwam ik er niet zo vanaf", stelt Van Dalen.
Zijn collega had het kenteken van de snorfiets al genoteerd. Dat leidde, na een tussenstop in het ziekenhuis waar Van Dalen werd opgelapt, uiteindelijk tot een bezoek aan huis bij de snorfietser. Die heeft twee bekeuringen ontvangen voor het negeren van een stopteken en voor het rijden zonder rijbewijs.