Nieuws

Neushoorntje geboren in Burgers' Zoo

De kleine neushoorn bij zijn moeder.
De kleine neushoorn bij zijn moeder. © Burgers' Zoo
ARNHEM - Dierenpark Burgers’ Zoo in Arnhem is een neushoorn rijker. Een breedlipneushoorn, om precies te zijn. In de nacht van maandag op dinsdag beviel moederneushoorn Kwanzaa van haar achtste jong.
De geboorte van het neushoorntje was thuis te volgen via een livestream. Mede omdat de moeder al zeer ervaren is, verliep de geboorte voorspoedig.
De bevalling was live te volgen:
Neushoorntje geboren in Burgers' Zoo
Het jongste breedlipneushoorntje is een mannetje. Het dier kreeg de naam Stark en is vernoemd naar een monteur van de dierentuin die met pensioen gaat.

Verwarmde stal

De moeder en het kleine neushoorntje blijven de eerste weken in de verwarmde stal. Ze gaan regelmatig naar buiten in het aangrenzende verblijf, maar dat gebeurt achter de schermen. Bezoekers moeten nog even wachten voor ze het neushoorntje in het echt kunnen zien.
Voor Burgers’ Zoo was het de veertiende neushoorngeboorte sinds 1977. Van de vijf neushoornsoorten die nog op de wereld leven, komt de zuidelijke breedlipneushoorns het meest in het wild voor. Jaarlijks vallen volgens het dierenpark echter tientallen tot honderden dieren ten prooi aan stropers, die het met name hebben voorzien op de waardevolle hoorn.