Nieuws

Overval Millingen mogelijk om wiet

MILLINGEN A/D RIJN - De politie heeft bij het huis aan de Zeelandsestraat in Millingen aan de Rijn waar vrijdagavond een gezin werd gegijzeld een hennepkwekerij ontdekt.
De politie sluit niet uit dat daar het motief ligt voor de brute overval waarbij de vader (46), de moeder (41) en hun dochter (10) uren werden vastgehouden. De overvallers keerden het huis binnenste buiten. Of er iets is meegenomen, is niet bekend.
De man werd mishandeld en liep schotwonden op. Hij heeft maandag het ziekenhuis verlaten.
In het dorp ging direct het gerucht dat hij in de wiethandel zat. In zijn vorige woning in Groesbeek zouden eerder plantages zijn aangetroffen. Bovendien is in 2005 bij het huis een hennepplantage aangetroffen.
De politie heeft inmiddels na getuigenoproepen vier tips binnengekregen.
De politie kan er nog niets over zeggen, maar de overval in Millingen vertoont overeenkomsten met een overval op een huis aan de Daniëlsweg in Nijmegen in juli van dit jaar. 
Daar was sprake van meerdere overvallers die met bruut geweld het huis binnendrongen. Uiteindelijk bleek dat de doodgeschoten bewoner in de hennepteelt zat en in de kelder van zijn huis een kwekerij had. 

 Zie ook: