Instellingen

Geen lastenverzwaring inwoners Lochem, gemeente wil investeren

Gemeente Lochem gaat investeren
Gemeente Lochem gaat investeren © Pixabay
LOCHEM - Inwoners in de gemeente Lochem zijn komend jaar ongeveer 30 euro per huishouden goedkoper uit doordat het overschot uit de afvalstoffenheffing van 2020 terug gaat naar de inwoners.
Het gaat om een bedrag van € 245.000. Ook andere lasten gaan volgend jaar niet omhoog. Dat staat in de begroting van de gemeente Lochem die maandagavond besproken werd en waar de gemeenteraad in november een besluit over neemt.
Volgens wethouder Robert Bosch is er een gezonde financiële basis. "We konden dankzij scherp begroten ruimte blijven maken voor nieuw beleid. Niet alleen konden we ambities uit ons collegeprogramma waarmaken, maar er kan ook extra geïnvesteerd worden".

Investering Tramstraat Lochem

Het college wil het komende jaar onder andere investeren in de herinrichting van de Tramstraat in Lochem. In de begroting is hier twee miljoen euro voor uitgetrokken. De investering wordt vijf jaar naar voren gehaald want eigenlijk zou de straat pas in 2026/2027 worden aangepakt.
Wethouder Van Zeijts: "De weg is nu in een slechte conditie en daarom willen wij hem nu met spoed aanpakken". Lex de Goede van Meedenken met Lochem vraagt zich af of er niet ook andere straten zijn die aangepakt moeten worden: "Misschien kunnen we voor die twee miljoen wel vijf plekken oplossen in plaats van één."

Grondaankopen voor woningbouw

Daarnaast maakt het college vijf miljoen euro vrij voor de aankoop van grond voor de ontwikkeling van woningbouwlocaties. Ook wordt er extra geld vrijgemaakt voor de ventilatie in schoolgebouwen, kunnen boeren een keukentafelgesprek aanvragen en komt er een nieuw camerasysteem in de raadszaal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!