Instellingen

Bizarre video: hand tussen deur van rijdende trein

VIDEO | Hand tussen deur van rijdende trein: 'Dit is levensgevaarlijk'
VIDEO | Hand tussen deur van rijdende trein: 'Dit is levensgevaarlijk' © Dumpert
NIJMEGEN - Het is een opmerkelijk filmpje dat op internet verscheen: de trein die vanaf station Nijmegen naar Arnhem vertrekt terwijl er iemand met zijn hand klem zit tussen de deur. De onfortuinlijke treinreiziger heeft op de beelden zelfs nog een telefoon in de hand. "Levensgevaarlijk", zegt de NS.
Op het filmpje, dat verscheen op de website Dumpert.nl, is duidelijk te zien hoe iemand met zijn hand klemzit tussen de deuren van een trein. Mensen die achterblijven op het perron reageren ontzet op het incident. En ook bij de NS zijn ze niet blij met deze capriolen, vertelt een woordvoerder aan Omroep Gelderland.
Bekijk hier de beelden van de reis:
VIDEO | Hand tussen deur van rijdende trein: 'Dit is levensgevaarlijk'
"We weten niet precies wat er is gebeurd, we hebben er ook geen melding over gekregen, maar dit is levensgevaarlijk. We voeren niet voor niets onze campagne: fluiten is niet meer instappen. We zeggen het niet voor niets, dit had heel anders kunnen aflopen", verzucht de voorlichter van de spoorwegen. "Misschien wilde iemand de deur openhouden voor een ander, of dacht diegene in de verkeerde trein te zitten, maar wat er ook is gebeurd, dit is heel onverstandig."

Hoe kan dit gebeuren?

Toch blijft het een vraag waarom de deuren dicht kunnen en een trein gaat rijden, terwijl er iemand beklemd zit. Is daartegen dan geen beveiliging?
"Jawel, op onze treinen zit klembeveiliging. Bij het nieuwe materieel kunnen de deuren absoluut niet dicht als er iets tussen zit. Maar bij wat ouder materieel, zoals de trein in het filmpje, kan er tussen de rubberen banen op de deur vijf tot tien centimeter speling zitten. Het wordt dan niet altijd gedetecteerd als er iets tussen zit. Zo kun je dus klem komen te zitten met je pols, zoals in het filmpje."
Dat betekent volgens de voorlichter niet dat de treinen onveilig zijn, of dat de beveiliging extra onder de loep wordt genomen. "U hoort mij niet zeggen dat de treinen onveilig zijn, maar die klembeveiliging doet het niet altijd. Daar kunnen we niet zoveel aan doen."

Waarom werd er niet ingegrepen?

"Hoe het kan dat de machinist dit niet ziet? Die moet de trein rijden en heeft geen achteruitkijkspiegel." De conducteur dan? "Die ziet ook niet alles, die loopt door een trein van honderden meters lang."
De woordvoerder wijst erop dat het strafbaar is om klem te zitten tussen de deur. "Jazeker. Je belemmert het vertrekproces van de trein." Hoe hoog de boete daarvoor is, kon ze maandagavond niet zeggen.
"Ik ben vooral blij dat het niet slecht is afgelopen. Maar ik roep reizigers op echt voldoende afstand van de deuren te houden en niet meer in te stappen als het fluitsignaal gaat. Wacht liever gewoon op de volgende trein, dat is een stuk veiliger."
Hoe de reiziger zijn rit beleefd heeft, is onbekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!