Nieuws

NEC gaat komende twee thuiswedstrijden in lege Goffert spelen

Het uitvak dat instortte.
Het uitvak dat instortte. © ANP
NIJMEGEN - NEC gaat de komende twee thuiswedstrijden spelen in een leeg Goffertstadion. Dat heeft de Nijmeegse eredivisieclub maandagavond laten weten.
Het gaat om de wedstrijden tegen SC Heerenveen en FC Groningen.
Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-1) stortte een deel van de tribune in. Sinds de verloren derby was de club dringend op zoek naar een alternatieve locatie. Er is in totaal met acht clubs gesproken over het gebruik van het stadion, maar dat is niet gelukt. "Met de gebeurtenissen rondom de Gelderse derby in het achterhoofd staat N.E.C. er momenteel niet goed op bij meerdere gemeenten", zegt de Nijmeegse club.
Algemeen directeur Wilco van Schaik laat weten dat er nog gekeken wordt naar opties om NEC-supporters samen te kunnen laten kijken op andere plekken. Ook volgt er nog een gesprek met onder andere de supportersvereniging, dinsdag.

Tot eind van het jaar niet thuis?

Een oplossing bleef deze week al uit, waarna de club liet weten dat spelen in een leeg stadion een optie is. Directeur Wilco van Schaik zei eerder te verwachten tot eind dit jaar (vier thuiswedstrijden) niet in het Goffertstadion te kunnen spelen. Hoe het met de andere twee thuiswedstrijden zit dit seizoen, is nog niet bekend.
Het stadion ging op slot na het instorten van het uitvak op 17 oktober.

'Teleurstellend'

De supportersvereniging (SV) van NEC noemt het op haar website teleurstellend dat er nu geen publiek aanwezig mag zijn bij de komende wedstrijden. "Na zo'n moeilijk coronajaar hoopten we zo snel mogelijk weer in een volle Goffert te kunnen spelen. Wij hebben tot de dag van vandaag gehoopt dat er een stadion was waar wij naar toe konden gaan."
De SV zegt zelfs nog te hebben aangeboden om te kijken naar een crowdfundingsmogelijkheid om busvervoer naar een ander stadion mogelijk te maken. "Maar de club maakt uiteindelijk zelf de keuze wat financieel en sportief het beste is. We hebben dinsdag een overleg met de directie, andere supportersgroepen en de businessclub om te kijken hoe we de komende twee thuiswedstrijden toch bij elkaar kunnen komen."

'Kwalijke zaak'

Een Arnhemse wetenschapper noemde het ongeluk met de tribune, waarbij geen gewonden vielen, tegen Omroep Gelderland een kwalijke zaak. Een diepgravend onderzoek loopt, maar het instorten had voorkomen kunnen worden, zei Rob Nijsse. "Als je deskundig controleert, kan je dit soort dingen voorkomen."